Украинская правда

БЛОГИ

: Підсумки четвертого пленарного тижня шостої сесії: аналіз РПР
28.03.2017 16:47




Важко однозначно оцінити роботу Верховної Ради минулого тижня тижня. З одного боку цілковитий успіх у економічному секторі завдяки ухваленню великого пакету із 8-ми економічних законопроектів, а з іншого – несподіваною #зрадою виявилося ухвалення законопроекту про декларування для військовослужбовців. Під час ухвалення з голосу було внесено чималу кількість правок Тетяною Чорновол, які зобов'язують подавати декларацію особи, уповноваженої на функції держави, невизначене коло представників громадських організацій та запроваджують важелі тиску на них. Реанімаційний Пакет Реформ закликав Президента не підписувати цей закон, однак Порошенко вже підписав його, мотивуючи це рішення правами військовослужбовців та запропонував розробляти правки до нього.

Повертаючись все ж до успіхів минулого пленарного тижня, варто відмітити два законопроекти із економічного пакету, прийняття яких РПР добивався вже давно. Важливою частини пакету реформаторських ініціатив у сфері економіки є законопроект N4194, який скасовує обов'язковість використання печаток підприємцями, прийнятий 23 березня. Варто згадати також прийняття законопроекту N4549 "щодо механізму закупівлі енергосервісу", який забезпечить функціонування ефективного механізму закупівлі енергосервісу відповідно до Закону України "Про публічні закупівлі" та стимулюватиме розвиток ринку енергосервісу в Україні та виконання зобов'язань України відповідно до Директиви 2012/27/ЄС.

Успіхом можна також назвати і не затвердження на посаду аудитора НАБУ кандидата від коаліційної більшості Найджела Брауна, який не має жодного відношення до антикорупційних розслідувань, і вірогідно, працював на російських олігархів. РПР висловлює вдячність тим депутатам, які дослухалися до громадськості, та утрималися від затвердження такого сумнівного аудитора.

Втім не вистачило часу та бажання депутатам ухвалити інші законопроекти із порядку денного РПР на цьому тижні. Народні обранці не змогли прийняти в цілому законопроект N4644, який має на меті привести умови перевезення небезпечних вантажів автомобільним, залізничним та річковим транспортом до європейського рівня гарантування безпеки. Таким чином, цей євроінтеграційний законопроект – відхилено.

Три інші законопроекти, підтримані експертами РПР, вчергове не були розглянуті: N6011 "Про антикорупційні суди", N4941-д "Про енергетичну ефективність будівель", N4526-д "Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про державну службу".





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"