Украинская правда

БЛОГИ

Арсен Аваков: Солдат резерву Євген Тельнов (позивний Усач). Герой України (посмертно). Історія доблесті, честі і вірності обов'язку!
28.03.2017 00:19


Помічник гранатометчика відділення ручних протитанкових гранатометів гранатометного взводу 2-го батальйону спеціального призначення (резервного) військової частини 3027 Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України солдат резерву Тельнов Євген Львович.

Інакше: Доброволець, боєць батальйону "Донбас", позивний "Усач" – вступив в батальйон в перші дні АТО.

Ще можна так: житель Кіровоградської області в 52 роки добровольцем пішов на фронт, пройшов Артемівськ, Попасну, Іловайськ. Героїчно воював, 15 лютого 2015 загинув смертю хоробрих в бою. Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня. Удостоєний звання Героя України (посмертно).

Така коротка бойова доля – всього близько року... Солдат резерву Національної гвардії, Герой України Євген Тельнов (позивний Усач) – честь, слава і пам'ять твоєму подвигу!



Участь в бойових операціях:

18 серпня 2014 при звільненні м Лисичанськ Луганської області в складі батальйону прийняв бій з переважаючими силами противника. Під шквальним вогнем з танків і стрілецької зброї противника вів вогонь з гранатомета і стрілецької зброї, відбиваючи атаки сепаратистів.

29 серпня 2014 під час виходу українських військ з Іловайська, коли в районі села Червоносільське колона батальйону потрапила під жорстокий обстріл, влучними пострілами з ручного протитанкового гранатомета він знищив 2 одиниці броньованої бойової техніки (танк та БМП) незаконних збройних формувань. Опинившись з підрозділом у ворожому оточенні в Червоносільське, Євген відмовився капітулювати і разом з невеликою групою інших бійців "Донбасу" пішов на прорив і зумів зі зброєю в руках дістатися до своїх. Був поранений осколком міни в руку, проте зовсім скоро продовжив службу в зоні бойових дій.

15 лютого 2015 поблизу села Широкино Донецької області, в умовах поганої видимості колона одного з підрозділів батальйону "Донбас" натрапила на ворожий блокпост і потрапила в засідку. Перша бронемашина була підбита. Бойовики незаконних збройних формувань відкрили щільний вогонь по військовослужбовцях батальйону. Солдат Тельнов під час бою мужньо відбивав атаку, і навіть врятував тяжко пораненого однополчанина з позивним "Авери", витягнувши його з-під шквального обстрілу. Вступаючи в бій на дуже близькій відстані, Євген Львович допоміг евакуювати інших бійців в укриття. Загинув.

Історія доблесті, честі і вірності обов'язку!



ФБ автора





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"