Украинская правда

ПУБЛИКАЦИИ

Украина в XXI веке. Хроника 28 марта
28.03.2017 13:00
E-mail по цене компьютера, год тюрьмы за граффити с Януковичем, Россия денонсирует соглашения по флоту. Что происходило в Украине 24 марта в разные годы XXI века. (укр.)

Найцікавіше:

2012. E-mail за ціною комп’ютера

2013. Рік тюрми за графіті з Януковичем

2014. Росія денонсує угоди по флоту

2001, середа

Новий керівник українського МВС Юрій Смирнов дав першу прес-конференцію, на якій обіцяв розслідувати дії міліції під час протестів опозиції у Києві 9 березня. Також наступник Кравченка анонсував грандіозні кадрові чистки в міліції.

2002, четвер

Невдалий піар для президента. Низка українських ЗМІ розповіли про інтерв’ю Леоніда Кучми американському виданню "Вашингтон Таймс" (дехто навіть переплутав його з відомою "Вашингтон Пост"), що нібито мало зробити позитивний піар голові держави.

Але виявилось, що інтерв’ю було відмічено як реклама і надруковано навіть не в газеті, а в додатку до неї.

2003, п’ятниця

Україна сама звернулась до Вашингтону з бажанням увійти в коаліцію країн, які вимагають негайного роззброєння Іраку, розказав посол США в Україні Карлос Паскуаль.

До цього американський президент Джордж Буш назвав Україну в числі країн, які "готові прореагувати у разі використання зброї масового знищення у будь-якій частині регіону".

Раніше українська влада заявляла, що Україна виступає проти війни в Іраку і не братиме участь у військових діях на боці антиіракської коаліції.

2005, понеділок

Міністр юстиції Роман Зварич звинуватив представників уряду Тимошенко в лобіюванні корумпованих схем в нафтопереробній сфері. Прізвищ він не назвав, але пообіцяв, що якщо це триватиме й далі, то він підніме це питання на рівні Генпрокуратури.

2006, вівторок

Політрада Соцпартії підтримала меморандум про утворення коаліції демократичних сил, в яку мають увійти СПУ, НСНУ та БЮТ. Згідно меморандуму, в місцевих радах соціалісти теж мають блокуватись виключно з НСНУ та БЮТ, а з іншими можливі політичні домовленості щодо взаємної підтримки кадрових призначень.

2007, середа

Парламентська більшість не буде ухвалювати закон про опозицію, заявив перший віце-спікер Адам Мартинюк, посилаючись на регламент Верховної Ради.

На питання, чи означає це те, що коаліція (Партія регіонів, соціалісти та комуністи) "кинула" БЮТ, оскільки раніше фракція Тимошенко голосувала за закон про Кабмін в обмін на закон про опозицію, Мартинюк відповів, що "бютівці" розуміли його подальшу долю.

2008, п’ятниця

ФОТО ДНЯ: Президент Віктор Ющенко політав на винищувачі СУ-27 і навіть трохи покерував літаком.

2009, субота

4,5 млрд гривень заробила Україна, продавши Японії свої надмірні квоти на викиди парникових газів, заявила прем’єр Юлія Тимошенко.

За її словами, ці гроші витратять не на соціальні видатки, а на модернізацію технологій енергозбереження.

2011, понеділок

ЦИТАТА ДНЯ: "Я іноді відчуваю, на біса я пішов у президенти?..  Жив би кум королю, сват міністру".

Питанням задається другий президент України Леонід Кучма.

2012, середа

ЦІНА ДНЯ: 267 тисяч гривень.

Саме в таку суму бюджету Дніпропетровська обійдеться створення електронних адрес для депутатів міської ради.

2013, четвер

Апеляційний суд Cумської області залишив у силі вирок щодо сумських графітчиків, які були ув’язнені за малюнки Віктора Януковича з червоною цяткою на лобі.

Володимир Никоненко за трафарет з людиною, схожою на Януковича, отримав рік колонії. Ігор Ганенко — 1 рік і 8 місяців позбавлення волі.

2014, п’ятниця

Росія розпочинає процес денонсування Харківських та інших двосторонніх угод, щодо базування Чорноморського флоту в Криму.

Таке рішення було прийняте на засіданні Радбезу Росії, в якому брав участь президент Путін.

2016, понеділок

1 млрд доларів кредитних гарантій від США та 3 млрд доларів від МВФ може втратити Україна, якщо не обере новий уряд. Про це попередив президент Порошенко на зустрічі з депутатами від БПП.

"Місяць немає уряду. Не працює уряд, депутати, окрім тих, хто під АП мітингує замість того, щоб працювати", - обурився Порошенко.

Рустем Халілов, для УП






^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"