Українська правда

НОВИНИ

Ігнат пояснив, що означає "ракет ППО залишилось лише на кілька атак РФ": Це ж було вже
04.01.2024 22:30

Україна постійно потребує поставок зенітних керованих ракет від західних партнерів для відбиття масованих повітряних атак, зауважують у Повітряних силах ЗСУ.

Джерело: речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат у Facebook

Деталі: Офіцер відреагував на резонанс, який у ЗМІ викликали слова командувача об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва про те, що ракет до ПЗРК та систем Patriot "вистачить лише на кілька таких масованих атак".

За словами Ігната, так було, і минулого року і зараз. Партнери надають ракети за потребою, навіть – за нагальною потребою.

Зенітні ракети для України – це дефіцитний товар, як радянські – до С-300 та Бук-М1, так і західні. Україна їх не виробляє і постійно отримує від партнерів із різних країн.

Водночас офіцер пояснює, що в Україні неможливо розгорнути склади для зберігання західних зенітних ракет, адже вони неодмінно стануть пріоритетною ціллю для ворога.

То ж, за словами Ігната, міжнародним партнерам варто пам’ятати, наскільки Україна потребує перманентного постачання боєприпасів, особливо – для відбиття масованих атак з повітря, як це сталося 29 грудня 2023 року та 2 січня 2024-го. Для того, щоб захищати себе і решту Європи від тероризму російського агресора.

Пряма мова: "Звісно, ворог поступово намагається виснажувати нашу протиповітряну оборону, змушує витрачати дорогоцінний боєкомплект ось такими масованими атаками. Якщо хто не помітив, окупанти це роблять щодня і щоночі. Вони теж витрачають дорожезні ракети, які просто з конвеєра направляють на носії.

Відбиваємось! І не забуваємо щоразу нагадувати нашим партнерам оте постійне – "НА КІЛЬКА АТАК"!

А на расєї  – "дурень думкою багатіє", сподіваються, захід залишить Україну із ними наодинці! Це ж було уже.

Тримаймо стрій!".






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"