Українська правда

НОВИНИ

Німецьке міноборони побачило недоліки українського контрнаступу – ЗМІ
25.07.2023 16:28

Бундесвер розкритикував дії українських Збройних сил під час контрнаступу. Неправильно використовує освоєні на Заході методи ведення війни.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на видання Bild, яке ознайомилось із секретним документом Бундесверу

Деталі: Німецькі військові серед головних недоліків Збройних сил України називають значення розділення бойових підрозділів, через що "не проглядається спільне ведення бою".

Це не лише збільшує "небезпеку дружнього вогню", тобто вогню у відповідь з боку власних військ, а й "в напрямку головного удару відсутні маневрені підрозділи для розгортання наступу або встановлення вогневої переваги", вважають у Бундесвері.

Іншими словами, через те, що Україна розбиває бригади, які пройшли підготовку на Заході на групи з 10-30 солдатів, ізольованим від решти військ, ані західна підготовка, ані краще озброєння, ані велика кількість наявних солдатів не мають значення.

Крім того, критично у Бундесвері висловились щодо навчання досвідчених українських військовослужбовців, які, за їхніми словами, гірше засвоюють принципи західної підготовки або взагалі не беруть в ній участь.

У документі Бундесверу йдеться про те, що командний склад демонструє "іноді значні недоліки на відповідному рівні в керівництві та застосуванні командних процесів, що призводить до частково неправильних і небезпечних рішень".

Ці чинники – розділення бригад і відсутність належної підготовки в командного складу – можуть пояснювати повільне просування українських сил під час контрнаступу, констатують у Німеччині.

Нагадаємо:

  • Минулого тижня голова Об'єднаного комітету начальників штабів армії США Марк Міллі оголосив, що західні союзники підготували 17 українських бойових бригад і понад 63 тисячі військових для здійснення контрнаступу, причому більшість із цих військових ще не залучені до бойових дій.
  • У США також вважають, що контрнаступ України триватиме ще принаймні кілька місяців.





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"