Українська правда

НОВИНИ

Росіяни стріляють в сторону ЗАЕС, енергодарців просять не виходити на вулиці – мер
13.08.2022 14:28

Міський голова Енергодара Дмитро Орлов закликав мешканців міста не виходити на вулиці, оскільки окупанти почали знову стріляти в сторону Запорізької АЕС.

Джерело: Орлов у Telegram, Головне управління розвідки Міноборони у Telegram

Пряма мова Орлова: "Увага! Будьте обережними та за можливості обмежте перебування на вулицях Енергодара!

Надійшла інформація про чергові провокації з боку окупантів. За свідченнями місцевих мешканців, з району паркової зони в бік Запорізької АЕС та промислової території знову ведуться обстріли. Проміжок між вильотом та прильотом становить 3-5 секунд".

Деталі: Водночас ГУР Міноборони повідомляє, що росіяни обстрілюють ЗАЕС з села Водяне. Вони вже пошкодили перший блок насосної станції Цеху теплових та підземних комунікацій, а також частково зруйнували пожежну частину, яка відповідає за безпеку ЗАЕС. 

Крім того, в результаті ворожих обстрілів загорівся ліс та трава на прилеглих територіях, але гасіння пожеж ускладнене через обстріл пожежної частини.

У розвідці додали, що окупанти на ЗАЕС нещодавно завезли два автобуси "масовки", яка має виконувати роль начебто "місцевих жителів та персоналу" під час зйомок пропагандистських відео.

Крім того, у ГУР кажуть, що загарбники готують провокації під українським прапором.

Зокрема, до стели "Енергодар" на в’їзді в місто росіяни підігнали самохідну артилерійську установку "Піон" із нанесеною білою фарбою літерою "Z", при цьому на САУ підняли синьо-жовтий стяг.  






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"