Українська правда

НОВИНИ

Як використають опитування Зеленського: Корнієнко пророкує скорочення Ради
26.10.2020 17:08
Фракція партії "Слуга народу" планує використати відповіді виборців на "5 питань від президента" у своїй законотворчості, скорочення кількості народних депутатів можуть розглянути ще на цій сесії, заявив голова партії Олександр Корнієнко.

Фракція партії "Слуга народу" планує використати відповіді виборців на "5 питань від президента" у своїй законотворчості, скорочення кількості народних депутатів можуть розглянути ще на цій сесії, заявив голова партії Олександр Корнієнко.

Джерело: голова партії "Слуга народу" на брифінгу у відповідь на запитання, що команда президента планує робити далі з цими цифрами

Пряма мова Корнієнка: "Самий простий кейс для мене - це третє питання (щодо скорочення кількості нардепів до 300 - УП). У нас лежить на другому читанні повернений із Конституційного Суду проєкт змін до Конституції, який визнаний Конституційним Судом таким, що відповідає Конституції, його можна голосувати. Не впевнений, що він пройшов комітет, але це досить швидко можна зробити. 

Далі питання до колег: хто, дивлячись на цифру народної підтримки в 90% як буде себе в залі поводити. Будемо дивитися, хто попри 90% підтримки цієї ідеї в народі буде намагатися увільнути від голосування за цю ініціативу".

Деталі: Щодо легалізації медичного канабісу, Корнієнко сказав, що є три законпроєкти, які готували різні підгрупи у фракції, - і він сподівається, що колеги зроблять спільний законопроєкт, який можна буде винести в залу і організувати обговорення в суспільстві, як краще реалізувати це в Україні. Але визначатися буде Верховна Рада.  

Щодо вільної економічної зони в Донецькій та Луганській областях, виходячи з попередніх результатів опитування, "це питання ще потребує дискусії в суспільстві".

Із приводу довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах - підтримка велика, сказав Корнієнко. Треба буде консультуватися з комітетом правової політики та антикорупційним комітетом, "які є варіанти". Тобто буде обговорення нардепів.

Відповіді на "5 питань від президента" після обробки 74% анкет

Пряма мова: "Щодо міжнародного питання (про Будапештський меморандум) - тут поки що мені важко сказати про законодавче забезпечення. Але я думаю, що президент як наш головний дипломат далі буде враховувати це у своїй діяльності.

Приблизно план такий. Якоїсь авральної історії , що терміново по цих питаннях 5 законів — я не думаю, що вона може бути. Але поступово ми так чи інакше дамо хід усім тим питанням, які люди підтримали. 

Почнемо зі скорочення кількості народних депутатів. Я думаю що це питання навіть горизонту цієї сесії Верховної Ради, яка триватиме до лютого, Подивимося, яка в нас буде ситуація з епідемією". 

Цьому передувало: За 12 днів до місцевих виборів президент Володимир Зеленський ініціював проведення паралельно з голосуванням опитування з приводу 5 тем: довічного ув'язнення за корупцію, створення вільної економічної зони на окупованій частині Донбасу, скорочення кількості народних депутатів до 300, легалізації каннабісу в медичних цілях, використання Будапештського меморандуму для відновлення територіальної цілісності України.

Партія "Слуга народу" взялася фінансувати це опитування, а його проведення доручила компанії "Зе медіа", що спершу не розголошувала. 

26 жовтня "Слуга народу" оприлюднила попередні результати "загальноукраїнського" опитування "5 питань від президента" за результатами обробки 74% анкет.

Громадянська мережа "ОПОРА" заявила, що президент Володимир Зеленський зловживав адміністративним ресурсом і приховано агітував за партію "Слуга народу" опитуванням "5 питань від президента", а також міг підірвати довіру до репрезентативних соціологічних опитувань.

Читайте також: За кулісами "5 питань від президента". Розповідь "волонтера" про опитування Зеленського

"Почую кожного". Зеленський хоче дізнатись про суперечки на кухнях на всенародному опитуванні

Який злочин, таке і покарання. Або чому "народна відповідь" на перше питання президента нікого не здивує

Питання №1. Чому "друге важливе питання" президента дійсно має значення

Шантаж із ядерною зброєю: що стоїть за Зе-питанням про Будапештський меморандум






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"