Українська правда

НОВИНИ

Головні новини п’ятниці і ночі: Зеленський і опитування, отруєння Навального та ФСБ
17.10.2020 08:00
Зеленський попросив українців написати теми для наступних опитувань, Західні спецслужби з'ясували, хто отруїв Навального, — актуальні новини 16 жовтня.

Зеленський попросив українців написати теми для наступних опитувань, Західні спецслужби з'ясували, хто отруїв Навального, — актуальні новини 16 жовтня.

Про Зеленського і опитування

Президент Володимир Зеленський озвучив 3 останні запитання зі свого "всенародного опитування" і попросив українців написати теми, які їх цікавлять, для наступних опитувань. Як приклад глава держави назвав легалізацію зброї чи подвійне громадянство.

У Зеленського пояснили, навіщо 5-те питання: Україні потрібен мандат від народу для того, щоб звертатися до держав-підписантів Будапештського меморандуму щодо виконання їхніх зобов’язань.

В Офісі президента також заявляють, що питання про легалізацію медичного канабісу з’явилось в опитуванні від Зеленського, оскільки препаратів на основі марихуани потребують не менше двох мільйонів українців. 

А питання щодо зменшення кількості нардепів пов’язане із децентралізацією – регіони отримають більші повноваження, тому допомога такої великої кількості нардепів не потрібна.

Про отруєння Навального та ФСБ 

Західні служби безпеки дійшли висновку, що отруєння лідера російської опозиції Алєксєя Навального відбулося при безпосередній організації ФСБ Росії.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка. 

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Приморський суд Одеси визнав Ігоря Павловського винним у приховуванні інформації щодо вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк й засудив його до двох років позбавлення волі умовно, тобто звільнивши на випробувальний термін в один рік.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов та нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко отримали позитивні результати ПЛР-тесту на COVID-19.

США відновлюють польоти цивільної авіації над територією України у Чорному морі біля окупованого Криму з 27 жовтня 2020 року.

Комітет з питань бюджету не зміг провести засідання через відсутність кворуму, очікується, що перше читання законопроекту про держбюджет на 2021-й рік не зможуть розглянути 20 жовтня, як планувалось. 






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"