Українська правда

НОВИНИ

Лукашенко назвав Україну форпостом політичних провокацій
16.09.2020 16:18
Виконуючий обов'язки президента Білорусі Олександр Лукашенко назвав Україну форпостом політичних провокацій, які націлені проти Білорусі.

Виконуючий обов'язки президента Білорусі Олександр Лукашенко назвав Україну форпостом політичних провокацій, які націлені проти Білорусі.

Джерело: державне видання Білорусі "БЕЛТА"

Пряма мова: "Щоб відразу зняти всі маски, назвемо цих гравців поіменно. На рівні світових центрів це перш за все Сполучені Штати Америки, конкретніше - їх мережа фондів з підтримки так званої демократії. На європейському континенті активно діяли американські сателіти: Польща, Литва, Чехія і, на жаль, наша Україна.

Кожна з цих країн відпрацьовувала свою роль. Чехія - з давніх часів як ресурсний хаб, Польща - спочатку як інкубатор медіаканалів ("Белсат", "Нехта" та інші), а потім - як майданчик для альтернативних органів у вигнанні.

Литва, уражена темою БелАЕС, - як таран білорусько-європейських відносин.

Україна, незважаючи на нашу незмінну її підтримку (наприклад, в питаннях територіальної цілісності, та й по іншим), всупереч духу наших взаємин стала форпостом політичних провокацій".

Деталі: За його словами, протягом останніх десяти років білоруська влада готувалася до сьогодення.

Він заявив, що "чітко бачить" суб'єктів цього процесу і вважає, що "тактика організаторів протестів в Білорусі будувалася за класичним американським підручником кольорових революцій".

Що було раніше: 14 вересня Лукашенко зустрівся із президентом РФ Володимиром Путіним у Сочі. Путін обіцяв Лукашенку кредит в 1,5 млрд доларів.

15 вересня Верховна Рада підтримала проєкт постанови, якою не визнала вибори у Білорусі. 

Читайте також: Єдність, символи та Росія. Експрацівник апарату Лукашенка, бізнесмен і поет – про головне за місяць білоруських протестів

Передісторія:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"