Українська правда

НОВИНИ

Карантин з 1 серпня: Україна – по зонах, перетин кордону і лінії розмежування – по-новому
01.08.2020 11:15
З 1 серпня адаптивний карантин в Україні діятиме по-новому, країну поділено на 4 зони епідемічної небезпеки, змінено підхід до віднесення інших країн до червоної і зеленої зони, а також змінено вимоги до в’їзду громадян з окупованих територій.

З 1 серпня адаптивний карантин в Україні діятиме по-новому, країну поділено на 4 зони епідемічної небезпеки, змінено підхід до віднесення інших країн до червоної і зеленої зони, а також змінено вимоги до в’їзду громадян з окупованих територій.

Джерело: заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу; Міністерство внутрішніх справ

Пряма мова Ляшка: "Є підстави до посилення карантину, тому і запропоновано адаптивний карантин, який… шукає баланс між економічним впливом і епідемічним впливом".

Візуалізація епідемічних показників на рівні районів та міст обласного значення
Мапа ЦГЗ

Деталі: 31 липня Україну поділили на 4 зони за рівнем епідемічної небезпеки через коронавірусну хворобу COVID-19: зелену, жовту, помаранчеву та червону. До червоної, помаранчевої та жовтої зон потрапили 8 областей. У "червоній" – Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район у Чернівецькій області.

Національна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій враховує 4 показники: завантаженість ліжок, середню кількість тестувань, коефіцієнт виявлення хворих, динаміка поширення COVID-19.

Якщо 5 днів поспіль хоч один із показників перевищує норму, змінюється зонування територіально-адміністративних одиниць. Щоб потім послабити обмеження – треба щоб 3 дні поспіль показники були в нормі.

З 1 серпня змінюються підходи до перетину державного кордону: для віднесення інших країн до "зеленої" чи "червоної" зони будуть враховувати кількість нових випадків на COVID-19 на 100 000 населення за 14 днів (не повинен перевищувати український показник) та приріст нових випадків за 14 днів (не повинен становити більше як 30%).

За словами Ляшка, 66 країн – "зелених", усі інші – "червоні". Люди, які приїжджають із "зеленої" зони, повинні лише мати поліс медичного страхування, а люди з "червоної" зони – як іноземці, так і українці – зобов’язані ще пройти 14-денну самоізоляцію або можуть здати ПЛР-тест упродовж доби чи за 48 годин до приїзду.

Крім того, діють обмеження щодо порядку пропуску осіб та транспортних засобів через лінію розмежування.

Сьогодні набула чинності Постанова Уряду щодо встановлення карантинних правил на період з 1 по 31 серпня 2020 року
Звертаємо увагу, що за рішенням Командувача ООС встановлені додаткові обмеження щодо порядку пропуску осіб через лінію розмежування.
Деталі: https://t.co/FAPmSHThhA pic.twitter.com/ihb2XQTEjv

— МВС України (@MVS_UA) August 1, 2020

За правилами, які діятимуть з 1 до 31 серпня щонайменше, прикордонники відмовлятимуть у пропуску в Україну іноземцям та особам без громадянства без поліса страхування, що покриває витрати на лікуванням COVID-19 (крім тих, що постійно проживають в Україні, і біженців),

Особи, які прибувають з держави або є громадянами держав із значним поширенням COVID-19, повинні будуть пройти самоізоляцію з додатком "Дій вдома" або обсервацію.

Постанова уряду №641 звільняє від самоізоляції осіб, які виїжджають з тимчасово окупованих територій України, але командувач ООС визначив, що ті, хто в’їжджає з ОРДЛО (крім учасників ЗНО) має пройти самоізоляцію з додатком "Дій вдома" або обсервацію.

Перетин лінії розмежування на Донбасі для іноземців та осіб без громадянства можливий лише зі страховим полісом.

Після в’їзду з Криму самоізоляція не потрібна.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"