Українська правда

НОВИНИ

У Білорусі відтермінували запуск атомної електростанції
30.06.2020 14:37
Запуск Білоруської атомної електростанції відклали на 2021 рік, а завантаження палива перенесена на серпень.

Запуск Білоруської атомної електростанції відклали на 2021 рік, а завантаження палива перенесена на серпень.

Джерело: Hromadske з посиланням на "БЕЛТА"

Пряма мова посла Білорусі в Росії Володимира Семашка: "Ми вважаємо, що в серпні приступимо до завантаження на перший реактор палива. І далі піде фізичний, а потім енергетичний пуск. Стоїть завдання в 2021 році – в першому кварталі, принаймні – повністю запустити в промислову експлуатацію перший енергоблок".

Деталі: Семашко не сказав, що стало причиною відкладання запуску БілАЕС.

Раніше очікувалося, що перший енергоблок буде запущений в січні 2020 року. Потім його перенесли на липень, а в травні на атомну станцію доставили ядерне паливо.

Ще на початку червня президент країни Олександр Лукашенко розповідав, що Білоруську АЕС запустять "протягом декількох днів".

Він говорив: "І не треба страждати, що її (електроенергію – ред.) нікуди буде дівати. Народу віддамо! Будуть млинці пекти на електроплиті, будуть на автомобілях електричних їздити".

Довідка: Першу в Білорусі АЕС будують із 2011 року за 18 км від білоруського міста Островець і за 50 км від литовської столиці Вільнюс. Основний партнер Білорусі в проекті – російська компанія "Атомстройекспорт", субпостачальниками виступають білоруські виробничі організації.

За радянських часів, у 1983 році, біля Мінська почали будувати АТЕЦ, але після аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році від цієї ідеї відмовилися під тиском громадськості. В Руденську побудували зрештою ТЕЦ,

Будівництво АЕС поблизу Островця й Вільнюса не задовольняє Литву.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"