Українська правда

НОВИНИ

Президент ніколи на мене не тиснув, ми радимося – Шмигаль
30.06.2020 11:50
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевняє, що президент Володимир Зеленський не тисне на нього, Кабінет міністрів діє незалежно в кадрових питаннях.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевняє, що президент Володимир Зеленський не тисне на нього, Кабінет міністрів діє незалежно в кадрових питаннях.

Джерело: інтерв’ю Шмигаля BBC

Деталі: Журналіст запитав, чи тиснув президент на керівника уряду, щоб Сергія Шкарлета призначили в.о. міністра освіти й науки. Мовляв, у журналістів є уявлення, що багатьох міністрів відбирає президент із працівниками свого офісу – і спускає прем’єру, який є ніби "підставним керівником".

Пряма мова Шмигаля: "Президент ніколи на мене не тисне і не тиснув, з жодних питань…

Це дійсно хибне враження. Кабінет міністрів – одна з трьох гілок влади, яка ухвалює колегіальні рішення і здійснює виконавчу владу. Не можна казати, що хтось нам призначає міністрів.

Ми радимось з президентом, я ніколи цього не приховую, навіть деякі співбесіди з потенційними міністрами на початках проводили разом. Для мене це був елемент підтримки.

Щодо міністрів, які призначалися вже пізніше, – це моє рішення. Але сьогодні в Україні є унікальна ситуація, коли парламент, президент і Кабмін можуть працювати в одному векторі.

Мій стиль роботи доволі демократичний, тому я не ставлю обмежень і не заплітаю інтриг, не намагаюся створювати якісь сфери впливу.

Ключове завдання – це професіоналізм та результативність всіх міністрів. Інтриги немає, впливів, якихось нав'язувань теж немає. Міністрів обирає парламент, а подає прем'єр.

В мене також є своя думка і своя позиція по життю, є такі особистості в Україні, яких я не прийму, хто б мені їх не рекомендував. Тому це хибне уявлення, хибна думка і неправильний жарт (ЗМІ – ред.)".

Інші подробиці: Шмигаль зазначив, що Кабмін доволі швидко приймає кадрові рішення стосовно "людей, які не відповідають посадам і вимогам часу".

Важливими є порядність і професійність, а також відсутність корупції у вищих ешелонах влади. За словами прем’єра, "ці параметри застосовуються до всіх членів урядової команди".

Щодо Шкарлета Шмигаль сказав, що той має зо три місяці, аби розібратися в роботі, доки парламент буде на канікулах. Але "якщо міністр або в.о. міністра не відповідатиме посаді, то можна і не чекати три місяці", додав він.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"