Українська правда

НОВИНИ

У Кремлі кажуть, Путін дорікнув Зеленському за спотворення історичної правди
14.02.2020 16:19
За версією Кремля, президент Росії Володимир Путін поговорив із президентом України Володимиром Зеленським про мінські домовленості та Другу світову війну.

За версією Кремля, президент Росії Володимир Путін поговорив із президентом України Володимиром Зеленським про мінські домовленості та Другу світову війну.

Джерело: сайт Кремля

Дослівно: "У зв'язку з висловлюваннями представників українського керівництва Володимир Путін поставив питання руба – чи має Київ намір реально виконувати мінські домовленості...

У контексті майбутнього 75-річчя Великої Перемоги російська сторона підкреслила внесок усіх народів СРСР у розгром нацистської Німеччини та вказала на неприпустимість спотворення історичної правди про події Другої світової війни".

Деталі: Крім того, Путін висловив співчуття у зв'язку із загибеллю 13 лютого громадян України у ДТП у Псковській області.

Водночас, в Офісі президента України повідомляли, що Зеленський і Путін по телефону обговорили виконання домовленостей, Нормандського саміту, підготовку до наступної зустрічі Нормандської четвірки та звільнення утримуваних на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, а також у Росії.

Що передувало: У день відзначення 75-річчя визволення нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау у Польщі Зеленський заявив: "Польща та польський народ першими – першими – відчули на собі наслідки злочинної змови тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни та дозволило нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту".

13 лютого у Псковській області в аварію потрапив мікроавтобус. Загинули 8 українців, іще один отримав травми середнього ступеня тяжкості.

Читайте також5 нормандських зустрічей до Зеленського. Як кожна з них змінила хід війни на Донбасі

Перша нормандська: як та у чому Зеленський переміг Путіна на саміті в Парижі






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"