Українська правда

НОВИНИ

Рада схвалила заяву щодо відповідальності Ірану за збиття літака МАУ
14.01.2020 16:44
Верховна Рада ухвалила заяву, де закликає ісламську республіку Іран взяти на себе повну відповідальність за збиття пасажирського літака МАУ із 176 особами на борту та виплатити всі компенсації.

Верховна Рада ухвалила заяву, де закликає ісламську республіку Іран взяти на себе повну відповідальність за збиття пасажирського літака МАУ із 176 особами на борту та виплатити всі компенсації.

Джерело: засідання Верховної Ради 14 січня

Дослівно постанова 2726: "Верховна Рада очікує на офіційні вибачення ісламської республіки Іран за збиття українського літака та загибель його екіпажу та пасажирів, а також закликає Іран визнати свою повну відповідальність.

Верховна Рада звертається до органів державної влади України із закликом повною мірою інформувати суспільство про результати розслідування катастрофи".

Деталі: У заяві Рада закликає світову спільноту та міжнародні організації "підтримати Україну в її наполяганні щодо проведення розслідування, встановлення всіх винних, їхнього належного покарання, повернення тіл загиблих та здійснення іранською стороною всіх компенсаційних виплат".

Відзначається, що збиття літака над Тегераном свідчить про проблему в організації авіаруху цивільних літаків над територією Ірану, тому Міжнародна організацію цивільної авіації має оцінити ризики польотів цивільної авіації для запобігання подібних трагедій.

У постанові парламенту також йдеться про необхідність "проведення прозорого, незалежного та всебічного розслідування обставин цієї трагедії" і закликає керівництво Ірану до співпраці з іноземними державами та міжнародними організаціями.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Знати більше: Жорстка посадка для президента Зеленського. Кілька іранських катастроф

"Андрій Єрмак: Президент повернувся настільки швидко, наскільки це було можливо"

Передісторія:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"