Українська правда

НОВИНИ

Рада не буде займатися землею цього тижня – Корнієнко
14.01.2020 11:21
Верховна Рада на цьому пленарному тижні не буде розглядати друге читання законопроєкта №2178-10 від "Слуги народу" щодо зняття мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Верховна Рада на цьому пленарному тижні не буде розглядати друге читання законопроєкта №2178-10 від "Слуги народу" щодо зняття мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Джерело: заява першого заступника голови фракції "Слуга народу" Олександра Корнієнка та глави фракції Давида Арахамії, Інтерфакс-Україна, Укрінформ 

Пряма мова Корнієнка: "Я не думаю, що на цьому тижні буде. Ви ж бачите, що наших колег по парламенту турбує процедура, меморандум, якісь ще там нюанси".

Деталі: За словами Корнієнка, в порядку денному цього пленарного тижня, 14-17 січня, це питання відсутнє.

Арахамія заявив, що розгляд законопроєкта може заблокувати роботу Ради.

Таку пачку паперу отримає кожен депутат @verkhovna_rada, щоб ознайомитись зі змінами до закону про обіг землі сільськогосподарського призначення 💁‍♂️ pic.twitter.com/4ncLtjdemz

— ЧЕСНО (@chesno_movement) January 14, 2020

Пряма мова Арахамії: "Враховуючи те, що є ризики, що може бути заблокована Верховна Рада на декілька місяців, ми хочемо проголосувати всі важливі законопроєкти, які з минулого року ще залишилися в другому читанні і таке інше, і потім вийти в землю. Тому що земля може просто заблокувати парламент".

Що було раніше: 13 листопада Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону №2178-10 від "Слуги народу" щодо продажу сільськогосподарської землі.

Законопроєкт підтримали лише нардепи від "Слуги народу" - 227 нардепів і 13 позафракційних парламентарів.

До другого читання проєкту закону подали понад 4000 правок. За словами радника прем'єр-міністра з економічних питань Олексія Мушака, розгляд законопроєкту може зайняти від 3 годин до 2 місяців.

Читайте також: Ринок землі Зеленського. Яким він буде

Рада голосує за ринок землі: чи вдалось Зеленському вмовити "своїх"

Передісторія:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"