Українська правда

НОВИНИ

Фракція Порошенка питає в Зеленського, чи вів він таємні переговори з РФ у Омані
14.01.2020 10:31
Артур Герасимов: "Боягузтво ваше полягає у тому, що ви з перших годин знали, що український літак вразили іранці російською ракетою – але так і не спромоглися промовити це вголос, доки вас не приперли до стінки керівники Канади, США та Британії.".

У фракції партії Петра Порошенка "Європейська солідарність" припускають, що президент Володимир Зеленський провів в Омані таємні переговори з росіянами, – і хочуть почути його коментар.

Джерело: співголова депутатської фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов у виступі з трибуни Верховної Ради

Пряма мова: "Після таємного відпочинку "президента Голобородька" в Омані і трагедії в Ірані говорити лише про комунікаційну кризу української влади – це неправда. Несправедливо щодо пані Мендель, між іншим, бо вона виявилася єдиною, хто у ті дні виконував свої обов’язки, – сама крутила педалі вашого велосипеда, як могла.

Перша за 8 місяців безпекова криза нової влади. І в ній влада Зеленського продемонструвала безвідповідальність, некомпетентність і боягузтво.  Ви розлетілися по курортах світу і навіть не передбачили механізм, як зібратися у разі виникнення кризової ситуації.

Некомпетентність нової влади особливо наочна, якщо порівняти її "позднєє зажиганіє" з блискавичною реакцією президента Порошенка на (катастрофу) MH17. Те, що ви робили упродовж кількох діб, він організував у лічені години.

Боягузтво ваше полягає у тому, що ви з перших годин знали, що український літак вразили іранці російською ракетою – але так і не спромоглися промовити це вголос, доки вас не приперли до стінки керівники Канади, США та Британії.

Треба віддати належне Зеленському: він зміг дістатися до України майже за добу – втричі швидше, між іншим, ніж американські астронавти на Місяць. Інші чиновники, які несуть відповідальність за безпеку і розвідку, взагалі не відчули повернутися на робочі місця, ніщо не змогло зіпсувати їм свято".

Деталі: За словами Герасимова, "суспільство вимагає ясності і щодо Оману".

Пряма мова: "За версією влади виходить, що останнім бажанням султана на смертному одрі було побачити саме нашого, як його називають, "найвеличнішого лідера сучасності". Але ж всі розумні люди усвідомлюють, що ніякого офіційного візиту не було – була поїздка у приватних або інших цілях. І через це нас усіх дуже цікавлять загадкові чартери, які в ті дні літали між Оманом та Росією.

Дуже схоже на таємні переговори. Виникає просте питання: що ж це було. Оман – це обман чи брехня? А "какая разніца"? З Новим роком, країна оманутих виборців".

Цьому передувало: За три дні після трагедії з пасажирським літаком у Тегерані Іран визнав, що збив його. Спершу Іран заперечував це.

Джерела в Пентагоні, розвідках США та Іраку заявили, що в український літак нібито влучила зенітно-ракетна система земля – повітря "Тор-М1", вироблена в Росії.

Також з’явилися чутки, що перед катастрофою літака МАУ в Тегерані Зеленський міг таємно зустрітися в Омані з російською делегацією, – і припущення, що іранці могли збити пасажирський лайнер у змові з росіянами, бо український президент не погодився на вимоги останніх щодо Донбасу.

Передісторія:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"