Українська правда

НОВИНИ

Репатріація тіл загиблих в катастрофі в Ірані може тривати місяці – Трюдо
14.01.2020 08:33
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявляє, що репатріація тіл загиблих у катастрофі літака МАУ може потребувати багато часу.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявляє, що репатріація тіл загиблих у катастрофі літака МАУ може потребувати багато часу.

Джерело: "Укрінформ" з посиланням на інтерв’ю Трюдо телеканалу Global News

Пряма мова: "Горе, яке вони (близькі загиблих, – ред.) переживають, зараз не слід втішати. Вони хочуть відповідей, вони висловили гнів і обурення, а також незмірні страждання. Мені боляче, як і всім канадцям. Я злий, як і всі канадці. Але на відміну від багатьох людей у мене є робота, яка зможе допомогти цим сім'ям безпосередньо. Отримати відповіді – це те, на чому зосереджена моя увага зараз".

Деталі: За словами Трюдо, у центрі уваги для нього та уряду Канади залишаються жертви катастрофи, попри те, що можуть пройти "тижні, а може, й місяці", перш ніж тіла будуть репатрійовані для поховання.

Трюдо також заявив, що якщо б не було ескалації у регіоні, де сталася катастрофа, то усі, хто летів на борту літака МАУ, повернулися б додому живими.

Він додав, що через конфлікт і війну невинні люди відчувають на собі основний тягар, і це є нагадуванням, чому "усім нам потрібно так наполегливо працювати над деескалацією, щоб … знайти шлях, який не передбачає подальших конфліктів і вбивств".

Передісторія:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"