Українська правда

НОВИНИ

СБУ: З початку року за корупцію посадили 4 прокурорів
09.12.2019 09:23
Служба безпеки України повідомляє, що з початку року за корупцію 4 прокурорів посадили та ще 7 звільнили з займаних посад.

Служба безпеки України повідомляє, що з початку року за корупцію 4 прокурорів посадили та ще 7 звільнили з займаних посад.

Джерело: сайт СБУ

Дослівно: "Із початку 2019 року за матеріалами спецпідрозділів по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю засуджено 4 прокурорів, звільнено із займаних посад 7 посадовців".

Деталі: Загалом з початку року було розпочато 10 кримінальних проваджень за ознаками ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ. 

Про підозру у корупційних правопорушеннях повідомили 11 працівникам органів прокуратури, у тому числі 3 керівникам.

Відзначається, що загалом зловмисники отримали неправомірної вигоди на мільйон гривень.

Зокрема, начальник однієї із місцевих прокуратур Кіровоградської області вимагав $2 тисячі від державного реєстратора за закриття справи щодо незаконного відчуження нерухомості. 

Працівник місцевої прокуратури з Херсонщини хотів гроші за розгляд кримінального провадження за спрощеною процедурою та застосування більш м`якого покарання.

Прокурор Київської місцевої прокуратури за $5 тисяч обіцяв звинуваченому у крадіжці киянину змінити реальний термін ув’язнення на умовний строк покарання. 

Двоє прокурорів місцевої прокуратури на Полтавщині за $5 тисяч обіцяли підприємцю пом`якшити кваліфікацію начебто вчиненого ним злочину.

На Черкащині прокурор "погорів" на хабарі за приховування факту розкрадання бюджетних коштів.

На Запоріжжі прокурор однієї із місцевих прокуратур погрожував фермеру кримінальною відповідальністю за нібито незаконне отримання землі і вимагав $10 тисяч.

В СБУ нагадали, що за скоєні кримінальні правопорушення зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати відповідні посади та конфіскація майна.  






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"