Українська правда

НОВИНИ

Головні новини неділі і ночі: "Червоні лінії для Зеленського", трагедія в Одесі
09.12.2019 07:00
Зеленському нагадали про "червоні лінії", зросла кількість жертв пожежі в Одеському коледжі – новини, які були актуальні 8 грудня.

Зеленському нагадали про "червоні лінії", зросла кількість жертв пожежі в Одеському коледжі – новини, які були актуальні 8 грудня.

Про "червоні лінії"

На Майдані Незалежності відбулась акція "Червоні лінії для Зеленського", учасники якої окреслили "червоні лінії" для президента перед зустріччю "нормандської четвірки", що відбудеться 9 грудня. 

Пізніше До Офісу президента на Банковій почали сходитись люди. Активісти встановили кілька наметів і мають намір лишитися на ніч.

Учасники мітингу біля Офісу президента мають намір чергувати до вечора понеділка, але допускають перетворення акції на безстрокову.

За даними поліції, в акції "Червоні лінії для Зеленського" на Майдані Незалежності в Києві у неділю взяло участь 8 тисяч осіб. На мітингу, що проходить на Банковій увечері, присутні близько 2 тисяч людей.

У Львові більше тисячі людей вийшли на мітинг щодо "червоних ліній", які не має перетнути президент Володимир Зеленський на саміті в "нормандському форматі" в понеділок.

Про трагедію в Одесі

В Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу під час розбору завалів внаслідок пожежі виявлено тіла ще двох осіб, кількість жертв трагедії зросла до 10.

Прем'єр Олексій Гончарук доручив відсторонити від виконання обов‘язків на час розслідування пожежі в Одеському коледжі керівника ГУ ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака, його заступника із профілактики Михайла Вовка, а також керівника Департамента освіти Олександра Лончака.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше чотирьох тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

ЗМІ опублікували топ-10 підприємств-забруднювачів повітря в Україні.

Новою прем’єр-міністеркою Фінляндії стане 34-річна Санна Марін, яка до цього очолювала міністерство транспорту та зв’язку. Вона буде наймолодшим прем’єром у світі.

Міністр фінансів Оксана Маркарова повідомила, що завдяки досягненню угоди з Міжнародним валютним фондом щодо нової програми, України може отримати 500 мільйонів євро допомоги від Євросоюзу.

На думку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, депутатська недоторканність "перестала існувати як явище" після внесення відповідних змін до Конституції.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко назвав основні елементи позиції української сторони під час зустрічі "нормандської четвірки" 9 грудня. Серед них припинення вогню, контроль над кордоном та виведення незаконних збройних формувань.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не вважає Росію ворогом.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"