Українська правда

НОВИНИ

Чумак знає, що хтось у прокуратурі "зливає" матеріали Матіосу
02.12.2019 15:23
Головний військовий прокурор Віктор Чумак заявив, що не спілкується зі своїм попередником Анатолієм Матіосом, але розуміє, що хтось з прокуратури зливає йому інформацію.

Головний військовий прокурор Віктор Чумак заявив, що не спілкується зі своїм попередником Анатолієм Матіосом, але розуміє, що хтось з прокуратури зливає йому інформацію.

Джерело: інтерв’ю Чумака "BBC News Україна", Facebook-сторінка Матіоса

Деталі: Чумак розповів, що не спілкується зі своїм попередником і не знає, як службова інформація про огляд трьох українських кораблів, які нещодавно повернула Росія, потрапила до Матіоса.

Зокрема, 21 листопада Матіос опублікував неофіційний звіт щодо стану трьох українських кораблів, які Росія повернула Україні. У звіті йшлося про те, що з суден зникла не лише зброя та рації, а й унітази, тощо.

За словами Чумака, кораблі українська сторона прийняла "у дуже поганому стані", тому буде відкрито кримінальну справу про розкрадання.

Пряма мова Чумака: "Я так розумію, що певні посадові особи прокуратури південного регіону підтримують хороший зв'язок з колишнім військовим прокурором і надали йому всі ці матеріали. Зрозуміло, що це буде враховано при проведенні атестації, під час перевірки на доброчесність і таке інше".

Чумак про стосунки з Матіосом: "Я з ним ніяк не спілкуюся".

Пізніше Матіос у Facebook написав, що ніколи б не "світив" інформацією, якби йому її "зливали". Він додав, що що прийомом українських суден займалася не одна служба. 

Крім того, Матіос написав, що слова Чумака про врахування інформації про "злив" при проведенні атестації прокурорів чи під час перевірки на доброчесність, можуть "прилетіти до нього бумерангом".

Що було раніше: 10 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що звільнить з посади голову СБУ Івана Баканова за наявності доказів, що його консультує колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

2 вересня генпрокурор Рябошапка звільнив головного військового прокурора Анатолія Матіоса, а 11 вересня призначив на цю посаду екс-нардепа Віктора Чумака.

Ще на посаді заступника голови Офісу президента Рябошапка заявив, що не бачить необхідності в існуванні в Україні військової прокуратури і військової юстиції загалом.

29 серпня Зеленський вніс проект закону №1032, яким пропонує ліквідувати військову прокуратуру, зменшити штат прокуратури і зупинити діяльність Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів до 1 січня 2021 року.

Знати більше: Ліквідувати не можна реформувати. Що не так з прокуратурою Матіоса

Нагадаємо: 






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"