Українська правда

НОВИНИ

"Укрспецекспорт" фіктивно нагодував іноземні делегації на 12 мільйонів грн
02.12.2019 11:02
ДБР розслідує, як службовці держкомпанії "Укрспецекспорт" у 2016-2019 рр. привласнювали кошти через організацію харчування представників іноземних делегацій в київському ресторані "Fisher", яке фактично не відбувалось.

ДБР розслідує, як службовці держкомпанії "Укрспецекспорт" у 2016-2019 рр. привласнювали кошти через організацію харчування представників іноземних делегацій в київському ресторані "Fisher", яке фактично не відбувалось.

Джерело: "Наші гроші" з посиланням на ухвали Голосіївського райсуду Києва

Деталі: Згідно з матеріалами справи, заступник гендиректора "Укрспецекспорт", будучи фактичним власником ресторану "Fisher", надавав вказівки підлеглим (двом керівникам Регіонального департаменту № 3 ДК та керівнику служби офіційних заходів ДК) на оформлення завідомо фіктивних актів надання послуг щодо харчування іноземних делегацій у цьому ресторані.

У подальшому з відома гендиректора ДК "Укрспецекспорт" та під контролем головного бухгалтера держкомпанії на рахунки "Фішер Клаб" та "Фішер Клаб 2017" перераховувались кошти за нібито надані послуги з харчування іноземних делегацій в ресторані.

На підставі підроблених документів (накладні, рахунки-фактури та інше) за нібито надані послуги, ДК "Укрспецекспорт" у 2016-2019 рр. перераховувало "Фішер Клаб" та "Фішер Клаб 2017" кошти. В одній ухвалі йдеться про близько 10 млн грн., в іншій – про 2 млн грн. (в результаті чого державним інтересам можливо було завдано збитків на цю суму).

Після цього, кошти переводились у готівку через два ФОПа і ТОВ "Товстар" та привласнювались заступником гендиректора.

За даними слідства, керівник ресторану "Fisher" за посередництва іншої особи через водія заступника гендиректора "Укрспецекспорт" передавав йому обготівковані кошти, які розподілялись між ним, гендиректором "Укрспецекспорт" та головбухом.

Правоохоронці вважають, що керівник "Укрспецекспорт", його заступник, головбух та інші фігуранти справи, діючи за попередньою змовою групою осіб та зловживаючи службовим становищем, привласнюють кошти ДК "Укрспецекспорт".

Раніше журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", у розслідуванні щодо заступника гендиректора ДП "Укрспецекспорт" Павла Старинця з’ясували, що він проживає в незадекларованому елітному будинку під Києвом.

Також журналісти зафіксували, як протягом робочого тижня на робочому авто "Укрспецекспорту", яким користується Старинець, його особистий водій приїздить під ресторан "Фішер". Він щодня приносив до закладу документи, а також проводив зустрічі з людиною, яка залишала в його авто передачі.

Старинця призначили на посаду заступника очільника "Укрспецекспорту" у червні 2018 року, до того він працював помічником заступника ДП.

До кінця жовтня держкомпанію з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення  "Укрспецекспорт" очолював Сергій Проскуркін. Наразі в.о. керівника гендиректора ДК  є Вадим Кожевніков. З 2015 до початку 2018 р. "Укрспецекспорт" очолював Павло Букін.

Нагадаємо:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"