Українська правда

НОВИНИ

У Кличка обіцяють, що до кінця року опалення не подорожчає
09.10.2019 16:38
Київська адміністрація заявляє, що до кінця року тарифи на опалення для населення змінюватися не будуть.  

Київська адміністрація заявляє, що до кінця року тарифи на опалення для населення змінюватися не будуть.  

Джерело: прес-служба заступника голови КМДА Петра Пантелєєва у коментарі УП.

Пряма мова: "До кінця року тарифи підвищуватися не будуть".

"Оцей проект розрахунків, які КП "Київтеплоенерго" подало на розгляд НКРЕКП, стосується лише вартості однієї складової – вартості виробництва теплової енергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Навіть якщо цей проект буде затверджений, то це не вплине на кінцеву ціну для споживача".

Деталі: У прес-службі пояснили, що у проекті у тариф заклали кошти на закупівлю необхідного запасу мазуту для позаштатних ситуацій та вартість касового розриву, який виник через невідповідність ринкової і тарифної ціни на газ, після підвищення ціни на газ минулого року.

Якщо НКРЕКП схвалить проект розрахунків, то КП "Київтеплоенерго" зможе ініціювати зміну тарифу для населення, куди включить оцю змінену складову – економічно обґрунтовану ціну виробництва теплової енергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Після цього підприємство муситиме пройти всі етапи підготовки і обговорення зміни тарифу для населення і лише після схвалення його на громадському обговоренні зможе звертатися до НКРЕКП, щоб цей проект розглянула комісія.

У прес-службі відзначили, що теплопостачальник наразі працює у збиток і просить кошти на капремонти з бюджету, оскільки вартість ремонтів у тарифі не закладена.

У Пантелєва нагадали, що тариф на тепло на 80% складається з вартості газу, а КП живе лише на 20%, у які входять зарплати, амортизація, утримання штату і аварійні та дрібні ремонти мереж і т.п.

Крім того, у прес-службі нагадали, що частина населення не сплачує за комунальні послуги.

Передісторія: 






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"