Українська правда

НОВИНИ

Богдан і Зеленський відцуралися від зустрічі з Кісліним
09.10.2019 16:40
В Офісі президента Володимира Зеленського спростовують інформацію про зустріч у США з американським бізнесменом українського походження Семом Кисліним, чия фірма причетна до відмивання грошей соратниками президента-втікача Віктора Януковича.

В Офісі президента Володимира Зеленського спростовують інформацію про зустріч у США з американським бізнесменом українського походження Семом Кісліним, чия фірма причетна до відмивання грошей соратниками президента-втікача Віктора Януковича.

Джерело: Facebook-сторінка Андрія Богдана, "Інтерфакс-Україна", "Радіо Свобода"

Пряма мова Богдана: "Радий повідомити, що ніколи не бачив та не спілкувався з американським громадянином Семом Кісліним, ні в США, ні в Україні. Не тиснув на суддів, поважаю журналістів і не пью кров малолітніх, незалежно від мови на якій вони розмовляють".

Дослівно ОП: "Інформація про зустріч, надана російським виданням The Insider разом з українською програмою "Схеми", є фейком".

Деталі: Богдан натякнув, що журналісти, які опублікували цю інформацію, могли б поцікавитися його точкою зору, "оприлюднюючи сенсацію про подію", якої, як пише керівник ОП, не було.

Водночас "Радіо Свобода" пише, що твердження про окрему зустріч Зеленського з Кісліним в Нью-Йорку не було, натомість повідомлялося, що 25 вересня під час офіційного візиту Зеленського в США в районі готелю "Паркер" відбулися дві зустрічі: одна – безпосередньо в готелі, інша – в сусідній будівлі, в ресторані "Русская чайная".

Дослівно: "У першій, офіційній, брав участь сам Зеленський і ще кілька десятків людей. Друга, неофіційна, пройшла в більш тісному колі – і Зеленського на ній представляв Богдан. Судячи з фото та свідчень двох незалежних одне від одного джерел, Сем Кіслін як мінімум був присутній у місці проведення першої зустрічі і був організатором і учасником другої".

Журналісти також зазначають, що на момент публікації матеріалу Офіс президента не надав відповіді на офіційні запити від "Схем" щодо контактів Зеленського та Богдана із Кісліним у Нью-Йорку.

Що було раніше: 8 жовтня The Insider за участю "Схем" опублікували розслідування, де йшлося про зустріч Зеленського, Богдана і Кисліного у США.

Передісторія:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"