Українська правда

НОВИНИ

Бойовики вербують іноземців з Близького Сходу, щоб шпигували в Україні – СБУ
09.10.2019 16:10
З початку 2019 року контррозвідники СБУ виявили на Луганщині вже декількох вихідців з Близького Сходу, завербованих в ОРЛО для збирання на території України відомостей про своїх співвітчизників. Фото

З початку 2019 року контррозвідники СБУ виявили на Луганщині вже декількох вихідців з Близького Сходу, завербованих в ОРЛО для збирання на території України відомостей про своїх співвітчизників.

Джерело: сайт Служби безпеки України

Деталі: Зокрема, нещодавно контррозвідники СБУ викрили факт вербування громадянина однієї з країн Близького Сходу представниками так званого "міністерства державної безпеки ЛНР".

Встановлено, що випускник луганського університету періодично відвідував тимчасово окуповану територію у приватних справах. Під час останнього візиту при перетині лінії розмежування через КПВВ "Станиця Луганська" іноземця затримали бойовики та в кайданках з мішком на голові відвезли до підвалу, облаштованого під тюремні каземати.

Дослівно: "Три доби іноземця утримували у в’язниці, не висуваючи конкретних звинувачень. Згодом під тиском загроз фізичної розправи бойовики змусили іноземного громадянина погодитись на конфіденційну співпрацю. Він мав збирати для них інформацію про інших мешканців країн Близького Сходу, які перебувають чи відвідують ОРЛО або мають бізнес на підконтрольній українській владі території".

Більше деталей: Після повернення іноземця з ОРЛО на вільну від окупації територію України СБУ отримала від нього детальні свідчення щодо обставин перебування у катівнях "МДБ" та вербування бойовиками.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"