Українська правда

НОВИНИ

В Києві судитимуть кримського "самооборонівця", який їхав по "безвіз"
09.10.2019 13:00
Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт відносно учасника незаконного збройного формування "Самооборона Крыма" Степана Резуника.

Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт відносно учасника незаконного збройного формування "Самооборона Крыма" Степана Резуника.

Джерело: пресслужба прокуратури АР Крим

Дослівно: "Прокуратура АР Крим за результатами досудового розслідування скерувала до суду обвинувальний акт відносно учасника незаконного збройного формування "Самооборона Крыма" громадянина Р., за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань)".

Деталі: Кримінальна відповідальність за вказаний злочин передбачена у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилося слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Що було раніше: Степана Резуника затримали 11 червня на КПВВ "Каланчак", Україна інкримінує йому участь у незаконних формуваннях через грамоту від так званої "Самооборони Криму" за "активну участь у виконанні бойових завдань із захисту Севастополя в складі сил народної оборони", розміщену в соцмережах.

Дружина затриманого стверджує, що він не перебував у рядах бойовиків, але зізналась, що вони навесні 2014 року "допомагали розвозити продукти та ліки, надавали невелику допомогу тим, кому вона була потрібна".

За її словами, у Резуника два паспорти – російський та український, а в Київ він поїхав, щоб оформити біометричний паспорт для в'їзду в країни Євросоюзу, адже зараз працює в компанії, яка організовує прогулянки на яхтах.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"