Українська правда

НОВИНИ

Новини 13 серпня: кадрові рішення Зеленського, отримання громадянства України
13.08.2019 21:45
Зеленський звільнив Романа Безсмертного, спрощено процедуру отримання українського паспорту росіянами та іноземцями — новини, які були актуальні 13 серпня.

Зеленський звільнив Романа Безсмертного, спрощено процедуру отримання українського паспорту росіянами та іноземцями — новини, які були актуальні 13 серпня.

Про кадри

Президент Володимир Зеленський звільнив Романа Безсмертного з посади представника України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу. Пізніше Безсмертний написав у своєму Facebook, що команда президента не повідомила його про звільнення. "Стиль роботи ОПУ: зі ЗМІ дізнався про призначення і про звільнення з ТКГ у Мінську", – написав він.

На запит УП Офіс президента надав такий коментар: "Президент делегував організацію відстоювання позицій України у складному переговорному процесі другому Президенту України Леоніду Кучмі. Під його керівництвом ми наразі формуємо найбільш ефективну команду, яка зможе продуктивно захищати позицію України в рамках Тристоронньої контактної групи у Мінську".

Також Зеленський призначив керівника Офісу президента Андрія Богдана головою комісії державних нагород та геральдики.

Про отримання громадянства

Зеленський підписав указ, спрямований на спрощення отримання громадянства України іноземцями, які захищали країну, та росіянами, яких на батьківщині переслідують через політичні переконання. Зокрема передбачено, що такі особи мають подати декларацію про відмову від попереднього громадянства.

Про телеграм-канал "Української правди"

Нагадуємо, що у нас є телеграм-канал "УП. Кляті питання", який читає майже 16 тисяч людей. У нас там завжди короткі та зрозумілі відповіді про те, що відбувається у країні та світі і смішні підводки до публікацій.

Про інші важливі новини

Окупанти Криму запропонували керівництву Росії ініціювати переговори з Україною про допуск на анексований півострів вод Дніпра.

Зеленський вийшов із бізнесу та передав частки у своїх компаніях трьом соратникам та партнерам - братам Сергію та Борису Шефірам та Тимуру Міндічу.

Показник інфляції в Україні, що пришвидшилась за підсумками липня 2019 року в річному вимірі до 9,1%, був вище прогнозу, який раніше дав Національний банк.

Фахівці Росгідромету зафіксували перевищення рівня радіації у 4-16 разів у російському місті Сєвєродвінськ після вибуху на військовому полігоні в Архангельській області 8 серпня.

НАЗК надало державне фінансування 11 партіям на підставі результатів останніх позачергових виборів до Верховної Ради 21 липня.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"