Українська правда

НОВИНИ

Розпуск Ради: у Зеленського натякнули, на що звернути увагу суддям КС
12.06.2019 15:01
"Як юрист я  чудово розумію, що недосконалість українського законодавства дозволяє робити що завгодно. Але в державі є мега-запит на зміну і перезавантаження політичної системи", – зазначив Руслан Стефанчук .

Представник президента у парламенті Руслан Стефанчук сподівається, що Конституційний суд візьме до відома запит народу на зміни при винесенні рішення щодо конституційності розпуску Верховної Ради 8 скликання.

Про це він сказав в інтерв'ю "РБК-Україна", відповідаючи на запитання, чи точно відбудуться 21 липня парламентські вибори, з огляду на розгляд питання у КС.

"Не дивлячись на те, що справедливість і судові рішення в Україні – це часто не одне й те саме, ми щиро віримо, що КС при винесенні рішення буде керуватися виключно законом, поняттями справедливості і верховенства права", – сказав Стефанчук.

"Як юрист я  чудово розумію, що недосконалість українського законодавства дозволяє робити що завгодно. Але в державі є мега-запит на зміну і перезавантаження політичної системи", – зазначив він.

"Можна ховатися за юридичними нормами, можна тікати від суті питання, можна прикриватися суддівськими мантіями, але треба зрозуміти: верховенство права, тобто воля народу, має бути в основі будь-якого рішення", – додав Стефанчук.

"Тому я вірю, що КС вистачить мужності врахувати всі обставини і не займатися речами, які спотворять розуміння справедливості. Це рішення буде дуже важливим", – підсумував представник президента в Раді.

Він наголосив: "Ми у силі нашої юридичної позиції впевнені".

Читайте також: Указ президента про розпуск парламенту: що скаже Конституційний Суд

Нагадаємо:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"