Українська правда

НОВИНИ

Порошенко похизувався прогресом у боротьбі з корупцією
15.04.2019 13:13
Президент Петро Порошенко каже, що погоджується з претензіями щодо боротьби з корупціями, але Україна нібито прогресує в цьому процесі.

Президент Петро Порошенко каже, що погоджується з претензіями щодо боротьби з корупціями, але Україна нібито прогресує в цьому процесі.

Про це він розповів під час зустрічі з представниками бізнесу у понеділок.

"Я розумію, що найбільші закиди до влади якраз стосуються проблем боротьби з корупцією. І я погоджуюсь щодо справедливості такої критики. Але тим не менш, за останні 5 років в рейтингу сприйняття корупції  Transparency International Україна піднялася зі 145 на 120 місце, це небагато, але це вперше був продемонстрований прогрес, хоча і свідчить, що нам є, над чим працювати", – зазначив Порошенко.

Він додав, що міжнародні експерти відзначають систему відкритих державних закупівель ProZorro. Вона, за словами Порошенка, "за 4 роки дозволила державі зекономити 75 мільярдів гривень на зменшенні корупції в держзакупівлях".

Також президент вважає, що прогрес у боротьбі з корупцією забезпечує система автоматичного відшкодування податку на додану вартість, яка працює "вперше за роки незалежності України".

"А нагадати, які були борги з відшкодування ПДВ 4 роки тому? Майже 30 мільярдів", – сказав Порошенко.

Він стверджує, що наразі такої проблеми "майже не існує", є лише поодинокі випадки, які не носять системного характеру.

Читайте також: Бідна "сильна рука", яка посадить олігархів. Чого ми очікуємо від майбутнього президента

Нагадаємо:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"