Українська правда

НОВИНИ

За рік в Україні суттєво побільшало тих, хто проти заборони російських каналів
15.03.2019 16:05
Протягом року зросла кількість українців, що негативно ставляться до заборони російських телеканалів.

Протягом року зросла кількість українців, що негативно ставляться до заборони російських телеканалів.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології у березні.

53,5% опитаних вважають, що заборона російських телеканалів в Україні є помилкою й призводить лише до обмеження прав громадян.

Зазначається, що відсоток респондентів, які обирають цю відповідь поступово зростає з лютого 2018 року: у лютому таких було 43,7%, у вересні – 49,6%.

Приблизно кожен третій (31,7%) притримується протилежної думки і вважає, що заборона російських телеканалів в Україні є необхідним кроком для захисту держави. Відсоток тих, хто обирає цей варіант, знизився з 36,6% у лютому 2018 року.

скріншот

14,7% респондентів вагалися із відповіддю або відмовились відповідати на це питання.

Щодо заборони окремих російських артистів і фільмів 59,6% респондентів вважають, що це є помилкою й обмежує права громадян. 27,7% учасників дослідження притримуваються думки, що це необхідний крок для захисту держави.

скріншот

Також більше половини опитаних (53,2%) вважаються, що заборона російських соцмереж є помилкою й призводить лише до обмеження прав громадян. 28,8% українців погоджуються з думкою, про те, що заборона російських соцмереж є необхідним кроком для захисту держави.

скріншот

Опитування було проведено на замовлення клієнта. Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респондентів, що мешкають у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 4,7% для показників близьких до 50%, 4,1% — для показників близьких до 25%, 2,9% — для показників близьких до 10%, 2,1% — для показників близьких до 5%.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"