Українська правда

НОВИНИ

Родинний бізнес засудженого сепаратиста запідозрили у розтраті держкоштів
15.03.2019 14:55
Поліція розслідує ймовірне привласнення державних коштів компанією, яка належить родині колишнього кримського чиновника Олега Кізіменка, засудженого за злочин проти України.

Поліція розслідує ймовірне привласнення державних коштів компанією, яка належить родині колишнього кримського чиновника Олега Кізіменка, засудженого за злочин проти України.

Про це йдеться у судових матеріалах.

Зазначається, що ТОВ "Хозхімсервіс" протягом 2018 року 14 разів ставало переможцем тендерів, які проводило "Укргазвидобування".

Загалом фірма виграла таких закупівель на 244 896 254 гривень.

"Отримані державні кошти перераховувались ФСГ м. Києва, м. Одеси та м. Кропивницького, а роботи виконуються за готівку найнятими працівниками", – зазначається у фабулі справи.

Слідство не описує детально ймовірну схему привласнення коштів, однак стверджує, що в ній задіяні підприємства з ознаками фіктивності.

Провадження відкрили за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу – "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою".

ТОВ "Хозхімсервіс" наразі зареєстроване у Києві, хоча ще рік тому її адресою був вказаний Маріуполь, а ще раніше – невелике місто Красний Лиман (після декомунізації – Лиман) у Донецькій області.

Компанія належить родині Олега Кізіменка, який після анексії Криму Росією залишився працювати на окупаційну владу.

Він сам, судячи із матеріалів суду, обіймає посаду комерційного директора фірми. Власники "Хозхімсервіс" – його дружина Алла та син Давід.

Основний вид діяльності родинного бізнесу – будівництво житлових і нежитлових будівель. Компанія також може здавати в оренду й експлуатацію майно, виконувати інші будівельні та монтажні роботи, будувати дороги.

За останні два з половиною роки родина Кізіменків виграла тендерів на понад 2,2 мільярда гривень.

Нагадаємо:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"