Українська правда

НОВИНИ

Клімкін про підсумок Мюнхенської конференції: диванна позиція дуже дратує
17.02.2019 17:57
Російська агресія проти України ще досі сприймається багатьма як драматичне кіно.

Російська агресія проти України ще досі сприймається багатьма як драматичне кіно.

Про це по завершенню Мюнхенської безпекової конференції написав у своєму Facebook міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Після двох днів занурення у реальність Мюнхенської безпекової конференції маю багато думок. Загалом оптимістичних, але подекуди, на жаль, все ж не дуже світлих. Російська агресія проти України ще досі сприймається багатьма як драматичне кіно, яке вони дивляться із своєї комфортної диванної реальності", - пише міністр.

"Вочевидь, так декому зручніше. І це, звісно, дуже дратує", - зазначає Клімкін.

Утім, за його словами, дедалі більше стає тих, хто усвідомлює, що "далі так тривати не може - з Росією потрібно щось робити".

"А з комфортної спостережної позиції, це точно не зробиш. Остаточної відповіді, що і як потрібно робити поки що немає. Як і немає відповіді, як протистояти тенденції, що світ стає все більш небезпечним. Але розуміння щодо джерела цієї небезпеки є майже у всіх", - розповідає керівник українського зовнішньополітичного відомства.

Безпеки в світі стає все менше, а безпекових форумів все більше, наголошує міністр.

"З такими темпами майбутній глобальний світ ризикує бути дуже злим. Трансатлантична спільнота та Європа ще оцінять значення України і наш внесок у глобальну безпеку та стабільність. І все більше готові це обговорювати. Це, насправді, для мене головний висновок цьогорічного Мюнхена", - додав він.

Європейська правда






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"