Українська правда

НОВИНИ

Нарколог заявила, що попри опіати в сечі Зайцева була твереза
22.01.2019 14:57
Харківський нарколог Олена Федірко, яка перша оглядала фігурантку резонансного ДТП Олену Зайцеву, розповіла про те, що на місці не можна було визначити, чи знаходилася водій Lexus в стані наркотичного сп'яніння і більше було схоже, що у неї черепно-мозгова травма.

Харківський нарколог Олена Федірко, яка перша оглядала фігурантку резонансного ДТП Олену Зайцеву, розповіла про те, що на місці не можна було визначити, чи знаходилася водій Lexus в стані наркотичного сп'яніння і більше було схоже, що у неї черепно-мозгова травма.

Про це вона заявила під час сьогоднішнього судового засідання, яке транслював UA: Харків.

За словами медика, вона виявила в учасниці ДТП звужені зіниці і нестійку ходу, проте ці ознаки могли свідчити як про вживання заборонених речовин, так і про черепно-мозковій травмі.

"Явних ознак наркотичного сп'яніння у неї не було. Висновки були зроблені пізніше, на підставі хіміко-токсикологічного дослідження", - розповіла Федірко.

За її словами, у водія Lexus взяли достатню кількість біологічних матеріалів, зокрема 30 мілілітрів сечі для аналізу і 30 мілілітрів - для зберігання.

Також вона додала, що ще два флакона крові було взято для аналізу крові на алкоголь та наркотики. При цьому Федірко зазначила, що у Харкові не роблять аналіз крові на наркотики по крові.

На запитання, чи показали результати аналізів, чи була Зайцева під дією наркотиків, вона заявила, що наркотиків виявлено не було. Але згодом, після кількох уточнюючих запитань, медик погодилася, що у фігурантки ДТП все таки були виявлені опіати.

"Скажіть, чи опіати є наркотиком?", - в черговий раз запитали у нарколога у суді, на що вона відповіла, що так, але попри це, продовжувала стверджувати, що Зайцева не була під наркотиками і припустила, що можливо вона приймала їх за кілька днів до аварії.

"Я була схильна, що у неї черепно-мозгова травма, після хіміко-токсиологічної експертизи також не прийшла до висновку, що вона була у стані наркотичного сп'яніння", - запевнила Федірко.

На питання, чому вона вирішила, що у Зайцевої травма голови, лікар сказала, що бачила, що у дівчини був удар, чи то голови, чи то плеча, але при цьому на питання учасників суду додала, що крові або синців не було.

"То скажіть нам ще раз, що було в сечі пані Зайцевої, опіати?", - знову запитав один із адвокатів.

"Так", - відповіла Федірко.

"То  це наркотичний стан, чи ні", - знову запитав захисник

"Ні", - наполягала медик.

При цьому на уточнення, чи були у неї знайдені якісь ліки в аналізах, вона відповіла, що лікарських засобів у сечі не знайдено.

"То поясніть нам, наявність опіатів у сечі, що це значить?", - запитав адвокат.

"Що в організмі у неї були опіати, але стверджувати, що вона була під наркотичним сп'янінням стверджувати не можна", - заявила лікар.

На уточнююче питання, на які критерії медик покладалася, коли оглядала Зайцеву на ознаки наркотичного сп'яніння і як вона могла визначити, чи було сп'яніння чи травма голови, нарколог заявила, що "Зайцева була адекватна ситуації", а звужені зіниці і хитку ходу не могла розцінювати, як алкогольне або наркотичне сп'яніння, оскільки "у дівчини міг бути шок".

Після численних питань адвокатів щодо наявності наркотиків у Зайцевої, нарколог не змогла дати однозначної і чіткої відповіді.

Щодо того, чому вона понад півроку не з'являлася на виклики поліції, лікар заявила, що ніхто її не викликав, вона весь час перебувала вдома, жодного разу не виходила з квартири, а на дзвінки не відповідала, бо "не було світла".

Нагадуємо:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"