Українська правда

НОВИНИ

Підозрюваний у махінаціях екс-податківець купив свободу за 130 млн - ЗМІ
22.01.2019 10:22
Колишній очільник податкової міліції часів Януковича Андрій Головач, якого Генпрокуратура підозрювала у махінаціях на суму понад три мільярди гривень, після гучного арешту і засекреченої угоди зі слідством відбувся "умовним строком" і зберіг численні активи.

Колишній очільник податкової міліції часів Януковича Андрій Головач, якого Генпрокуратура підозрювала у махінаціях на суму понад три мільярди гривень, після гучного арешту і засекреченої угоди зі слідством відбувся "умовним строком" і зберіг численні активи.

Про це йдеться в розслідуванні програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Зазначається, що очолював податкову міліцію з 2010 по 2014 рік та після Революції Гідності генерал-полковника люстрували.

За даними програми, у серпні 2016 року його арештували, а у грудні того ж року він уклав таємну угоду з прокурорами, начебто дав цінні свідчення, сплатив (за словами генпрокурора Юрія Луценка) до бюджету 130 млн грн та отримав вирок - 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.

"І вже через рік, на початку 2018-го, погасив судимість - за зразкову поведінку", - зазначають автори програми.

Повідомляється, що ГПУ звинувачувала колишнього головного податкового міліціонера в участі у махінаціях з відшкодуванням ПДВ на суму у 3 мільярди гривень.

"На деякий час прокурори арештували майно екс-топ-чиновника та його родичів. Статки Головачів виявилися настільки вражаючими, що прокуратура навіть присвятила їм окремий ролик. У кіно увійшли: 5 люксових автівок і мотоцикл, численні будинки під Києвом у закритому коттеджному містечку, ресторани та елітні бутіки в Києві", - йдеться у розслідуванні.

Журналісти додали, що усю цю розкіш у 2016-му слідство оцінило в півмільярда гривень.

Зазначається, що у серпні 2016-го генпрокурор особисто обіцяв на камери ув’язнення і повну конфіскацію майна Головача, але цього не сталося.

Як з'ясували журналісти, після засекреченої угоди зі слідством арешт з майна зняли, а сам Головач на свободі.

"У нього залишилось навіть більше, ніж показали в ролику прокуратури. Зокрема, частина одного з найпафосніших ТРЦ Києва - "Арени-сіті" - під назвою "Арена Інтертейнмент"", - йдеться у програмі.

Повідомляється, що там, на 6 тис кв м, розташовані численні розважальні заклади - від авторського пива до стрип-клубів.

"У 2015-му році в "Арени Інтертейнмент" змінився власник. Забудовник повідомляв, що продав її кіпріоту на ім’я Еллінас Кристодоулос. Він же значиться бенефіціаром компанії "Арена-капітал", якою керує Людмила Дука. За цими людьми стоїть справжній власник - Андрій Головач - так стверджують його колишні бізнесові партнери", - наголошують автори розслідування.

Вони додали, що зокрема ресторатор Олег Шейнкер наприкінці 2018-го після корпоративного конфлікту з Головачами прямо назвав розважальний комплекс "Арена Інтертейнмент" власністю екс-податківця.

"Це підтверджують і представники Олега Авер’янова, партнера родини Головачів з іншого, аграрного, бізнесу. Зокрема, за даними юриста Авер’янова, одну з його офшорних компаній - "Скайнет маркетінг ЛТД" - переписали на вже згадану Людмилу Дуку в інтересах Головачів. Юрист Віктор Сурник називає Людмилу Дуку підставною особою екс-податківця", - заявили журналісти.

Повідомляється, що наприкінці 2018 року журналісти програми протягом місяця регулярно фіксували чорну Ауді А8 Головача на паркінгу "Арени", яка приїжджала до розважального комплексу по 2-3 рази на тиждень, у будні.

У письмовій відповіді програмі син Андрія Головача Олександр, заперечив стосунок його родини до компанії "Арена-капітал" і комплексу "Арена Інтертейнмент".

При цьому автори наголосили, що відповідь Головача-молодшого ніяк не пояснює, чому машина його батька їздить в "Арену", як на роботу, і чому у водія цієї машини є спеціальна картка у паркінгу розважального комплексу.

"Окрім "Арени Інтертейнмент", в  родини екс-податківця лишилося 13 будинків під Києвом у елітному котеджному містечку "Сонячна долина". З них 11 записані на його свата - дніпровського пенсіонера Валентина Шкільова, ще по одному - на дружину та сина", - йдеться у програмі.

Зазначається, що приблизна вартість цих нерухомих інвестицій - 15 мільйонів доларів. За даними журналістів, на свата будинки переписали буквально за два місяці до арешту Головача, причому тоді  їх було більше, частину вже продали.

Також повідомляється, що сервісна компанія, яка обслуговує це містечко, теж записана на свата (він має 85%). У сина Головача залишились досить відомі столичні ресторани - "Водка Гриль" і "Тієсто Гриль". А на самому екс-правоохоронцю з дружиною - 2 квартири у новобудовах в центрі Києва.

У програмі нагадали, що за словами генпрокурора, свобода коштувала Головачу 130 млн грн, а це вартість лише кількох будинків, які переписали на його свата напередодні арешту колишнього топ-податківця.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"