Українська правда

НОВИНИ

У Нідерландах прокоментували відмову РФ допитувати росіян щодо катастрофи МН17
22.01.2019 08:25
Допит громадян РФ щодо катастрофи літака рейсу MH17 перебуває винятково в компетенції самої Росії, заявив нідерландський професор міжнародного кримінального права Герт-Ян Александр Кнопс.

Допит громадян РФ щодо катастрофи літака рейсу MH17 перебуває винятково в компетенції самої Російської Федерації.

Про це заявив нідерландський професор міжнародного кримінального права Герт-Ян Александр Кнопс у коментарі Укрінформу.

"Хоча Рада Безпеки прийняла Резолюцію про те, що держави повинні співпрацювати в розслідуванні катастрофи MH17, в межах суверенітету Російської Федерації вирішувати, чи допитувати своїх громадян", - заявив Кнопс.

Раніше заступник генпрокурора РФ Ніколай Винниченко заявив, що "немає ніяких підстав для допиту" росіян, яких міжнародні слідчі групи вважають причетними до катастрофи MH17.

Йдеться про генерал-полковника Ніколая Ткачова та високопоставленого офіцера ГРУ Олега Іваннікова.

"Так, ми чули про прізвища різних російських громадян, які циркулюють у ЗМІ та інтернеті, у прив'язці до катастрофи МН17. Так само, як і чули спростування цієї інформації і самими, так би мовити, "обвинуваченими", й іншими журналістами. Важливо одне - на сьогодні не надано реальних доказів причетності будь-яких громадян РФ до трагедії Boeing. У зв'язку з цим немає ніяких підстав для допиту кого-небудь із наших громадян у цій справі", - сказав Винниченко.

Нагадаємо:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"