Українська правда

НОВИНИ

Трамп відповів на повідомлення ніби він наказав Коену збрехати Конгресу
19.01.2019 04:25
Президент США Дональд Трамп заявив, що його колишній адвокат Майкл Коен намагається скоротити термін тюремного ув'язнення, стверджуючи що збрехати конгресу йому наказав сам Трамп.

Президент США Дональд Трамп заявив, що його колишній адвокат Майкл Коен намагається скоротити термін тюремного ув'язнення, стверджуючи що збрехати конгресу йому наказав сам Трамп.

Про це американський президент написав на своїй сторінці в Twitter.

Трамп процитував слова журналіста Fox News Кевіна Корка про те, що Коен вже засуджений за лжесвідчення і шахрайство, і зовсім недавно, цього тижня, Wall Street Journal припустив, що він, можливо, вкрав десятки тисяч доларів.

Kevin Corke, @FoxNews “Don’t forget, Michael Cohen has already been convicted of perjury and fraud, and as recently as this week, the Wall Street Journal has suggested that he may have stolen tens of thousands of dollars....” Lying to reduce his jail time! Watch father-in-law!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 18, 2019

"Бреше, щоб скоротити собі тюремний термін", - заявив він, коментуючи публікацію BuzzFeed News про те, що Коен зізнався, що Трамп доручив йому збрехати Конгресу США і сказати, що переговори про будівництво в Москві хмарочоса Trump Tower завершилися за кілька місяців до того, як це сталося в дійсності.

При цьому, як повідомляє CNBC, в п'ятницю спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який веде розслідування про ймовірну змову Трампа з росіянами, опублікував витяги звіту, в якому стверджувалося, що президент США наказав своєму колишньому юрисконсульту дати брехливі свідчення під присягою у Конгресі.

Видання BuzzFeed News, посилаючись на два неназваних джерела з правоохоронних органів, повідомило, що Трамп наказав Коену збрехати про плани зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним під час виборчої кампанії в 2016 році для обговорення будівництва в Москві хмарочоса Trump Tower.

У той же час, представник офісу Мюллера Пітер Карр заявив, що "те, як BuzzFeed підніс конкретні заяви офісу спеціального прокура, а також кваліфікація документів і свідчень, отриманих цим офісом, щодо свідчень Майкла Коена в Конгресі, є не точним".

Яку саме частину повідомлення BuzzFeed офіс Мюллра вважає не точною, не ясно.

Нагадуємо:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"