Українська правда

НОВИНИ

Виявлено зв'язок людей Прігожина з вбивством репортерів у ЦАР - ЗМІ
11.01.2019 03:21
Водій групи російських репортерів, убитих в Центральноафриканській республіці (ЦАР), постійно підтримував зв'язок з людьми, що мають безпосереднє відношення до структур "кухаря Путіна" Євгена Прігожина.

Водій групи російських репортерів, убитих в Центральноафриканській республіці (ЦАР), постійно підтримував зв'язок з людьми, що мають безпосереднє відношення до структур "кухаря Путіна" Євгена Прігожина.

Про це йдеться в розслідуванні проекту "Досьє", пише "Новая Газета".

Олександр Расторгуєв, Орхан Джемаль і Кирило Радченко були вбиті 30 липня 2018 року в Центральноафриканській республіці (ЦАР) при розслідуванні діяльності "групи Вагнера" - збройного формування, пов'язаного з близьким до Кремля бізнесменом Євгеном Прігожиним.

Представлені "Досьє" документи показують, що Расторгуєв, Джемаль і Радченко з моменту прильоту в ЦАР були під контролем центральноафриканського жандарма, який разом з ще двома африканцями і трьома європейцями знаходився на місці вбивства.

За даними розслідування, водій Б’єнвеню Дувокама, який віз репортерів, є колишнім агентом місцевої жандармерії.

Цього водія в ЦАР репортерам надав такий собі Мартін, який, імовірно, є повністю вигаданим персонажем - його журналістам рекомендував співробітник ФАН Кирило Романовський (входить в "медіахолдинг Пригожина"). Не встановлено жодної людини, крім Романовського, яка коли-небудь бачила Мартіна або розмовляла з ним.

У день вбивства журналістів - 30 липня - і в попередні два дні Дувокама більше 40 разів дзвонив жандарму Емманюелю Котофіо, відзначають автори, наводячи дані білінгу.

У свою чергу Котофіо під час поїздок журналістів постійно знаходився в безпосередній близькості від них, а 30 липня був на місці вбивства в компанії двох африканців і трьох європейців - імовірно, найманців.

Котофіо підтримував активний зв'язок з присутнім в країні росіянином Олександром Сотовим.

Сотов, як стверджується, підлеглий і довірений співробітник Валерія Захарова, "радника президента ЦАР з безпеки", тісно пов'язаного з бізнесом Прігожина.

Після вбивства журналістів Котофіо отримав підвищення по службі.

Нагадуємо:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"