Українська правда

НОВИНИ

ЗМІ: Арештована в США російський агент Бутіна згодна визнати свою провину
11.12.2018 01:38
Росіянка Марія Бутіна, звинувачена в США в незаконній агентській діяльності на користь Кремля, скоріше за все, готова визнати свою провину.

Росіянка Марія Бутіна, звинувачена в США в незаконній агентській діяльності на користь Кремля, скоріше за все, готова визнати свою провину.

Про це пише DW.

У понеділок, 10 грудня, адвокати і прокурори Бутіної направили в Федеральний суд у Вашингтоні спільне клопотання з проханням призначити на поточному тижні дату засідання, на якому вона зможе змінити свою заяву про невизнання провини.

"Сторони узгодили це питання, і підсудна Марія Бутіна залишиться під вартою", - заявили її адвокати, не вказавши будь-яких подробиць. Захист запропонував провести засідання у справі 30-річної Бутиної з 11 по 13 грудня.

В кінці листопада стало відомо, що адвокати Бутиної ведуть активні переговори в надії укласти угоду про визнання провини або на інший варіант досудового врегулювання справи.

Як повідомлялося, 15 липня у Вашингтоні затримали 29-річну громадянку РФ Марію Бутіну, її підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

Їй висунули ще одне звинувачення в тому, що вона намагалася налагодити зв'язки з "американською організацією, яка бореться за посилення прав на володіння зброєю ... з метою просування інтересів Російської Федерації".

Після першого звинувачення росіянці загрожувало 5 років в'язниці, тепер їй "світять" всі десять.

Нагадаємо, в 2014 році Бутіна агітувала мешканців українського Донбасу за створення т.зв. "Новоросії".






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"