Українська правда

НОВИНИ

Підозрюваного у держзраді суддю не поновлювали на посаді – Верховний суд
10.12.2018 19:47
Скасування постанови парламенту, якою Валерія Чорнобука було звільнено з посади судді, не є підставою для поновлення його на посаді.

Скасування постанови парламенту, якою Валерія Чорнобука було звільнено з посади судді, не є підставою для поновлення його на посаді.

Про це повідомляє прес-служба Верховного суду.

"Рішення Верховного Суду про визнання незаконною та скасування постанови Верховної Ради України від 29 вересня 2016 року № 1621-VІІІ, якою В. Чорнобука звільнено з посади судді апеляційного суду Дніпропетровської області у зв’язку з порушенням присяги судді, не є підставою для поновлення позивача на посаді судді", - роз’яснили у ВС

Там додали, що подальше вирішення питання про звільнення Чорнобука з посади судді належить до повноважень Вищої ради правосуддя.

"Це рішення є черговим у низці рішень ВС про скасування з причин процедурних порушень постанов ВРУ, прийнятих на позачерговому засіданні 29 вересня 2016 року, під час якого було звільнено 29 суддів", - зазначили у прес-службі.

У ВС пояснили, що скасували постанову через те, що колишньому судді не було завчасно повідомлено про засідання парламенту, а кількість голосів за звільнення відрізнялася від кількості зареєстрованих в залі депутатів.

Раніше стало відомо, що Верховний суд скасував постанову Верховної Ради про звільнення Валерія Чорнобука з посади судді Апеляційного суду Дніпропетровської області.

3 листопада Чорнобука затримали в Києві. Наразі суддя перебуває під вартою, йому обрали запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці. Щодо нього триває досудове розслідування.

Прес-служба СБУ повідомляла, що з 2014 року український посадовець сприяв країні-агресору в забезпеченні функціонування судових органів на тимчасово окупованій території півострова Крим.

Чорнобук також переховувався від слідства, його оголошували в державний розшук.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"