Українська правда

НОВИНИ

Зоря: Підготовка до Об'єднавчого Собору триває, дату оголосять офіційно
15.11.2018 02:09
Архієпископ Української православної церкви Київського патріархату, речник УПЦ КП Євстратій Зоря наголосив, що дату Об'єднавчого Собору оголосять офіційно. За його словами, "доки вона офіційно не оголошена - по суті дати немає".

Архієпископ Української православної церкви Київського патріархату, речник УПЦ КП Євстратій Зоря наголосив, що дату Об'єднавчого Собору оголосять офіційно. За його словами, "доки вона офіційно не оголошена - по суті дати немає".

Про це він написав у Facebook.

"Дата Собору буде оголошена офіційно. Доки вона офіційно не оголошена - по суті дати немає. Так само, як проект Томосу був давно підготовлений - але документом він стане лише після офіційного ухвалення і поширення", - підкреслив Зоря.

Архієпископ зазначив - оголошення дати Об'єднавчого Собору означатиме, що підготовчий процес завершено. Зараз, за його словами, підготовка триває.

"Хоч і не просто, але з позитивною динамікою, з тверезим баченням з боку ключових осіб та з їхнім об'єктивним бажанням якомога швидко досягти успішного завершенння - Томосу про автокефалію", - зауважив речник УПЦ КП.

"Різні джерела, особливо засоби московської дезінформації в Україні, наполегливо поширюють чутки про дату Собору лише з однією метою: якщо з якихось причин саме в поширену ними дату Собор не відбудеться, бо процес підготовки ще триватиме - створити цунамі "зради", - заявив він.

Як повідомлялось, колишній прес-секретар предстоятеля УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко сказав, що проведення Об’єднавчого собору планується на 22 листопада.

13 листопада президент України Петро Порошенко провів зустріч з частиною ієрархів Української православної церкви Московського патріархату. На зустрічі обговорювались різні питання, в тому числі, президент розповів про свої переговори з Вселенським патріархом.

Представники УПЦ МП, які підтримують об'єднання Української православної церкви, заявили про сильний тиск і, на їхнє прохання, їх імена поки не розкривають.

Вселенський патріарх Варфоломій звернувся до українців у річницю Голодомору і розповів, чому прийняли рішення надати автокефалію Українській православній церкві.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"