Українська правда

НОВИНИ

Головні новини дня – за 60 секунд
17.10.2018 21:15
У Керчі сталося масове вбивство, Кабмін ще раз відклав підвищення ціни на газ, Україна піднялася в рейтингу глобальної конкурентоспроможності але все одно займає низькі позиції – новини, які обговорювали 17 жовтня.

У Керчі сталося масове вбивство, Кабмін ще раз відклав підвищення ціни на газ, Україна піднялася в рейтингу глобальної конкурентоспроможності але все одно займає низькі позиції – новини, які обговорювали 17 жовтня.

Про вбивства в Керчі

17 жовтня у анексованому Криму в місті Керч стався вибух в політехнічному коледжі. Антитерористичний комітет РФ заявив, що в коледжі підірвали бомбу.

В результаті загинули 19 осіб. У лікарнях, за різними даними, знаходяться від 37 до 41 постраждалого в результаті нападу. Але інформація про кількість загиблих та постраждалих неостаточна. 

Російський новинний інтернет-проект Mash опублікував в Twitter фото юнака, який нібито влаштував теракт. Відзначається, що хлопець нібито зайшов до коледжу з автоматом і підірвав бомбу.

Російські ЗМІ повідомляють, що вибух влаштував 18-річний студент Владислав Росляков, який вступив у коледж в 2015 році. Самопроголошений "глава" Криму Сергій Аксьонов заявив, що підозрюваний покінчив з собою.

Про Су-27

Пошуковий загін знайшов бортовий самописець літака Су-27, який 16 жовтня розбився на Вінниччині.

Про ціни на газ

Кабінет Міністрів України ще на два тижні продовжив дію спеціальних зобов'язань (PSO) з продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ) за зниженою ціною, яка закінчувалася 18 жовтня, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" поінформоване джерело в уряді.

Про конкурентоспроможність

Україна посіла 83 місце зі 140 в рейтингу глобальної конкурентоспроможності економіки, піднявшись на шість сходинок в порівнянні з 2017 роком.

"Україна посіла 83 місце - у неї слабо розвинені інститути, вкрай нестійкі фінансова система і макроекономічні показники", - йдеться в дослідженні Global Competitiveness Index.

Польща знаходиться на 37 місці, Угорщина - 48, Словаччина - 41, Румунія - 52, Туреччина - 61, Молдова - 88. Росія зайняла в рейтингу 43 місце, піднявшись на два рядки в порівнянні з минулим роком.

Про Андріївську церкву

Президент Петро Порошенко подав до Верховної Ради законопроект про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника "Софія Київська".

"Вбачається доцільним надати у постійне  користування Вселенського патріархату Андріївську церкву Національного заповідника "Софія Київська" – пам’ятку національної культурної спадщини  України XVIII ст", - наголошується у документі.

Про погрози РПЦ

РПЦ погрожує розривом Єрусалимському патріархату. Кажуть, що призупинять служіння в Храмі гробу Господнього, якщо Єрусалимський патріархат підтримає Константинопольський в рішенні надати автокефалію Українській православній церкві.

Про погоду

Найближчої доби в Україні збережеться суха і дуже тепла погода, яку буде продовжувати визначати поле високого атмосферного тиску.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"