Українська правда

НОВИНИ

Трагедія в Керчі: Вибуховий пристрій знешкодили, шукають спільників
17.10.2018 20:27
"Другий вибуховий пристрій було виявлено поруч із речами людини (яка стріляла), його знешкоджено на місці. Тривають вибухотехнічні роботи", – сказав співрозмовник ТАСС.

Фахівці знешкодили вибуховий пристрій, виявлений поруч із речами хлопця, який, як вважають, зчинив стрілянину в коледжі Керчі в анексованому Криму.

Про це джерело в силових структурах регіону повідомило ТАСС.

"Другий вибуховий пристрій було виявлено поруч із речами людини (яка стріляла), його знешкоджено на місці. Тривають вибухотехнічні роботи", – сказав співрозмовник.

Як повідомив представник Керченського відділу ФСБ на засіданні оперативного штабу, яке проводить Сергій Аксьонов, "на даний час проводяться оперативно-слідчі заходи зі встановлення спільників, а також мотивів вчинення даного злочину".

Раніше Аксьонов повідомив виданню, що "нападник діяв один, інших даних немає".

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін запевнив, що слідство вживе "вичерпні заходи для того, щоб детально встановити причини події і обставини, які сприяли трагедії".

"Якщо ж з'ясується, що до скоєння цього злочину призвели дії певних осіб, під вплив яких потрапив юнак, або чиясь бездіяльність, слідство обов'язково дасть їм правову оцінку", – цитує його СКР.

У середу вдень студент Керченського політехнічного коледжу відкрив стрілянину і влаштував вибух у навчальному закладі, після чого наклав на себе руки. Ним виявився 18-річний 4-курсник Владислав Росляков.

За останніми даними, загалом загинули 19 осіб, понад 50 людей госпіталізовано.

Кримінальну справу, порушену за статтею "теракт", СКР перекваліфікував на статтю про множинне вбивство.

Українська прокуратура також порушила справу, поки що розглядає події як теракт, хоча не виключені й інші версії.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"