Українська правда

НОВИНИ

Кримчани налякані – Денісова звернулася до ООН і Ради Європи
17.10.2018 19:03
"Я прошу омбудсмана РФ Тетяну Москалькову терміново прибути до Керчі і забезпечити жертв трагедії всім необхідним. Я готова долучитися", – заявила українська уповноважена з прав людини. Фото, відео.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить ООН і Раду Європи сприяти розслідуванню масового вбивства у коледжі в Керчі анексованого Криму.

Вона також просить російську колегу Тетяну Москалькову подбати про постраждалих там.

"Шокована звісткою про масову стрілянину у політехнічному коледжі Керчі, яка забрала життя щонайменше 18 осіб. Я висловлюю свої глибокі співчуття родинам та близьким загиблих. Це непоправна втрата та велика трагедія для усіх. Загинули невинні діти – цьому ніколи не може бути ніяких виправдань", – написала Денсіова у Facebook.

Вона зазначила, що більше 50 осіб – поранені, частина з них у лікарнях у тяжкому стані: "Ми молимося за них і сподіваємося на їх швидке одужання".

"Я вже говорила з кримчанами, вони дуже налякані. Зараз родинам загиблих та поранених як ніколи необхідна психологічна підтримка та медична допомога", – написала Денісова.

прошу омбудсмана РФ Тетяну Москалькову терміново прибути до Керчі і забезпечити жертв трагедії всім необхідним. Я готова долучитися до неї і зробити все від мене залежне, щоб допомогти сім’ям загиблих та пораненим", – заявила українська уповноважена з прав людини.

"Ситуація вимагає негайного втручання і міжнародної спільноти. Тому я звернулась до глави контртерористичного управління ООН Володимира Воронкова та генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда. Я прошу сприяти розслідуванню жахливої трагедії та вжити необхідних заходів задля безпеки людей", – додала вона.

Вдень 17 жовтня у керченському коледжі 4-курсник стріляв у студентів, крім того в будівлі нібито вибухнув невстановлений вибуховий пристрій. За останніми даними, померли 19 людей, ще кілька десятків постраждали.

Звук вибуху зафіксувала камера, встановлена на одному з автомобілів, повідомляє 112.ua.

Слідчий комітет РФ спершу порушив справу про теракт, потім перекваліфікував її на масове вбивство.

Фото російських ЗМІ, зібрані "Крим.Реалії"

Фото ТАСС, зібрані журналістами "Крим.Реалії"






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"