Українська правда

НОВИНИ

У Керчі зросла кількість жертв до 19. Меджліс винуватить окупантів
17.10.2018 17:33
Кількість жертв трагедії в окупованій Керчі збільшилася, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що вина і відповідальність за смерть 19 осіб лежить на російській владі.

Кількість жертв трагедії в окупованій Керчі збільшилася, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що вина і відповідальність за смерть 19 осіб лежить на російській владі.

Про це з посиланням на центр медичних катастроф в анексованому РФ Криму повідомляє російське видання ТАСС.

За словами співрозмовника агентства, 19-ю жертвою був учень коледжу.

Загалом кількість жертв масового убивства в політехнічному коледжі зросла з 18 до 19. У лікарнях, за різними даними, знаходяться від 37 до 41 постраждалого в результаті нападу.

"Вина і відповідальність за наслідки трагедії повністю і цілком покладаються на російські окупаційні влади та органи влади Російської Федерації - держави, яка окупувала Крим", - заявив Чубаров у Facebook.

Чубарова також обурили версії деяких російських ЗМІ, які з посиланнями на "правоохоронні" органи або "очевидців" поширити інформацію про те, що "чоловікові, який підозрюється в причетності до вибуху в керченському технікумі, на вигляд 23 роки, він схожий на татарина".

За його словами, це свідчить про "готовність російських окупантів приступити до нових репресій і гонінь проти кримськотатарського народу в тимчасово окупованому Криму".

17 жовтня на території анексованого півострова Крим в місті Керч стався вибух в політехнічному коледжі.

Слідчий комітет Росії розслідує подію, як "вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом".

За даними СК РФ, вбивства у навчальному закладі вчинив студент 4 курсу коледжу 18-річний Владислав Росляков.

Його тіло з вогнепальним пораненням виявили в одному з приміщень коледжу. Так званий глава анексованого Криму Сергій Аксьонов заявив, що виконавець теракту наклав на себе руки.

Так звана "уповноважена з прав людини" в окупованому Криму Людмила Лубіна заявила, що більшість загиблих під час вибуху в коледжі – учні.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"