Українська правда

НОВИНИ

Клімкін розповів про долю політв'язнів Кремля після отримання Україною томосу
17.10.2018 15:13
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія після отримання Україною томосу про автокефалію православної церкви намагатиметься уникати теми звільнення українських політв'язнів.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія після отримання Україною томосу про автокефалію православної церкви намагатиметься уникати теми звільнення українських політв'язнів.

Про це він сказав журналістам після засіданні уряду, повідомляє "Укрінформ".

За його словам, наразі дуже важливо надати темі політв'язнів додатковий поштовх.

"Це для нас важливо, оскільки Росія після отримання нами автокефалії буде намагатися послідовно всі питання політичних в'язнів відсовувати на другий план. Отже, цього ми не повинні дозволити", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що українським дипломатам вдалося підняти емоційну хвилю у світі стосовно долі політичних в'язнів, яких незаконно утримує Росія, і варто продовжувати працювати у цьому напрямку.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській церкві.

Також Синод зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що у найближчий час відбудеться об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви. Однак Макарій розповів, що з цього приводу ще точаться суперечки.

У Російській православній церкві пообіцяли жорстку відповідь її Синоду на дії Константинополя щодо України.

13 жовтня президент РФ Володимир Путін обговорив з постійними членами Ради безпеки Росії ситуацію навколо процесу надання автокефалії українській церкві.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що в разі гонінь проти Української православної церкви Московського патріархату Росія буде захищати інтереси православних, "як захищає інтереси російськомовних".

Читайте також: "Томос для України. Що буде з церквою після отримання автокефалії"






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"