Українська правда

НОВИНИ

Facebook заблокував в РФ десятки аккаунтів через збір особистих даних
12.10.2018 02:39
Facebook уперше заблокував в Росії десятки аккаунтів - вони були пов'язані з компанією Social Data Hub, яку соцмережа запідозрила в нелегальному зборі та аналізі даних користувачів.

Facebook уперше заблокував в Росії десятки аккаунтів - вони були пов'язані з компанією Social Data Hub, яку соцмережа запідозрила в нелегальному зборі та аналізі даних користувачів.

Про це повідомляє The Bell з посиланням на офіційний коментар Facebook.

Facebook відправив листа за адресою реєстрації Social Data Hub в Ірландії з вимогою негайно припинити збір і аналіз даних, та надати соцмережі до 12 жовтня список всіх використаних відомостей і всіх клієнтів, які мали до них доступ, включно з державними структурами.

У соцмережі також вимагають знищення всіх даних, зібраних в Facebook.

У коментарі Facebook підкреслюється, що соцмережа заблокувала більше 66 аккаунтів, профілів, сторінок і додатків Social Data Hub, яка раніше порівнювала себе з Cambridge Analytica.

"Видалення сторінок викликано тим, що компанія займалася скрейпінгом (технологія аналізу і отримання даних користувачів - ред.), що є порушенням нашої користувальницької угоди", - йдеться у заяві Facebook.

Зазначається, що компанія може знайти і заблокувати ще більше облікових записів, пов'язаних з Social Data Hub.

Засновником клмпанії Social Data Hub є Артур Хачуян. Він також керує підприємством Fubutech. До 2014 року Хачуян очолював відділ кібернетики рекламного агентства "Апостол" Тіни Канделакі. В обох компаніях працює одна і та ж команда з 62 чоловік.

Обидві компанії займаються збором, обробкою і аналізом даних. Social Data Hub виконує комерційні замовлення, а Fubutech - державні.

У коментарі The Bell Хачуян зняв із себе відповідальність за те, як державні органи розпоряджаються отриманими даними.

У коментарі РБК він заявив що допускає подачу позову до Facebook у разі, якщо соцмережа не відновить аккаунти.

Раніше Social Data Hub порівнювала себе з групою Cambridge Analytica, яка в травні припинила діяльність через звинувачення в незаконному використанні даних користувачів Facebook під час виборчої кампанії Дональда Трампа.

Хачуян сказав, що "все життя зневажав" Cambridge Analytica.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"