Українська правда

НОВИНИ

Пожежа у "Вікторії": суд продовжив арешт директору табору
12.10.2018 00:42
Київський райсуд Одеси продовжив на 2 місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Петросу Саркісяну - екс-директору дитячого табору "Вікторія", в якому в 2017 році під час пожежі загинуло 3 дітей.

Київський райсуд Одеси продовжив на 2 місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Петросу Саркісяну - екс-директору дитячого табору "Вікторія", в якому в 2017 році під час пожежі загинуло 3 дітей.

Про це повідомляє "УНІАН".

Саркісяна, якому продовжили тримання в СІЗО на 60 діб, підозрюють у порушенні правил пожежної безпеки.

Також суд розглядає об'єднану справу екс-директора і його заступника Тетяни Ланіної, яка підозрюється у привласненні 120 тисяч гривень бюджетних коштів.

"У четвер під час засідання було допитано кілька свідків, у тому числі дівчинку, яка проживала в згорілому корпусі, та керівника благодійного фонду "К" Оксану Дроган, яка мешкає поруч з табором", - йдеться у повідомленні.

За словами Дроган, вона бачила, як починалася пожежа - спочатку був спалах, після якого в кількох корпусах зникла електрика,  потім з'явилося полум'я.

Дроган стверджує, що чула, як художній керівник "Аделі" звинувачувала себе в загибелі дітей.

У вересні група незалежних експертів, яких залучили до розслідування трагедії в одеському таборі "Вікторія" на вимогу батька загиблої Соні Мазур, знайшла на згарищі другий кип'ятильник.

Зазначається, що кип'ятильник виявили на місці однієї з кімнат, але не в тій, з якої розпочалася пожежа.

Перший електроприлад вилучили одразу після трагедії на місці загоряння - у кімнаті художнього керівника колективу "Адель" Тетяни Єгорової, яка відпочивала у таборі разом із дітьми. 

Слідство розглядало версію, що пожежа сталася саме через перший невимкнений кип’ятильник.

Раніше голова Одеської ОДА Максим Степанов доручив главі обласної поліції Дмитру Головіну провести службову перевірку щодо затягування розслідуваннякримінального провадження стосовно загибелі дітей через пожежу у таборі "Вікторія".

Як повідомлялося, в ніч на 16 вересня 2017 року у дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля. В результаті загинуло троє дітей. Також до лікарні доставлено двоє неповнолітніх.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

18 вересня Київський районний суд заарештував без права внесення застави підозрюваного в порушенні правил пожежної безпеки директора дитячого табору "Вікторія".

Пізніше суд продовжив до 12 грудня термін арешту Саркісяна з альтернативою внесення застави в обсягу 128 тисяч гривень.

28 листопада 2017 року суд відсторонив Саркісяна від посади директора табору "Вікторія"

Пізніше прокуратура Одеської області направила до Київського районного суду Одеси обвинувальний акт стосовно директора табору "Вікторія" Петроса Саркісяна.

У квітні 2018 року виховательку "Вікторії" Наталію Цокур (Янчук) засудили до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки.

У липні під час проведення незалежної експертизи у таборі "Вікторія", де у вересні 2017 року через пожежу загинули троє дітей, фахівці знайшли рештки кісток.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"