Українська правда

НОВИНИ

Головні новини дня – за 60 секунд
11.10.2018 21:48
Україна отримає Томос, з Філарета та Макарія зняли анафему, РПЦ погрожує розірвати зв’язки з Константинополем – дуже церковні новини, які обговорювали 11 жовтня.

Україна отримає Томос, з Філарета та Макарія зняли анафему, РПЦ погрожує розірвати зв’язки з Константинополем – дуже церковні новини, які обговорювали 11 жовтня.

Про Томос

Важливі новини для православного світу. Вселенський Патріархат приступив до надання автокефалії Церкві України.

Синод Вселенського Патріархату зняв анафему з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української православної автокефальної церкви Макарія та визнав їх канонічними.

Вселенський Патріархат також скасував юридичне зобов'язання від 1686 року, яке надавало право Патріарху Московському висвячувати Київського митрополита і заявив, що Київська церква завжди підпорядковувалася і підпорядковується напряму Вселенському Патріархату.

Патріарх УПЦ КП Філарет заявив, що тепер для отримання автокефалії українській церкві потрібно лише провести об'єднуючий собор.

А РПЦ погрожує розірвати зв’язки із Константинополем через томос для України. Такі от справи.

Про Росію та…

…космос. На ракеті "Союз МС-10", яка вирушила з космодрому Байконур на МКС вранці 11 жовтня, після запуску аварійно відключилися двигуни другого ступеня.

…ПАРЄ. Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд повідомив про рішення Російської Федерації не повертатися до роботи в ПАРЄ у січні.

… хакерські атаки. Служба безпеки отримала чергові докази причетності РФ до хакерських атак, спрямованих проти України та зафіксували нову цілеспрямовану атаку на інформаційно-телекомунікаційні системи державних органів України.

Про інші важливі новини

Про обстріли. У Херсоні невідомі обстріляли автомобіль помічника нардепа від "Батьківщини" Юрія Одарченка Андрія Федоренка.

Про накази Порошенка. Президент Петро Порошенко наказав військовим на Донбасі відповідати на вогонь ворога усіма "підпорядкованими ним силами і засобами".

Про Добкіна. Генеральна прокуратура направила в суд справу народного депутата колишнього Харківського міського голови Михайла Добкіна щодо розкрадання понад 75 гектарів землі.

Про в’язницю. Суд дав 9 років в’язниці екс-службовцю "Беркуту" за передачу бойовикам ОРДО інформації про розташування, озброєння та переміщення українських військових.

Про вертолітний майданчик Януковича. Арештований конгресно-виставковий центр "Парковий", який називають "вертолітним майданчиком Януковича", віддали в управління столичному комунальному підприємству.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"