Українська правда

НОВИНИ

Замах на бізнесмена в Харкові: поліція знайшла автомат і назвала версії
11.10.2018 16:20
Стан пораненого у Харкові бізнесмена Володимира Безрука стабільний, але зі слідчими він ще не спілкувався.

Стан пораненого у Харкові бізнесмена Володимира Безрука стабільний, але зі слідчими він ще не спілкувався.

Про це на брифінгу в четвер повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Олег Бех, передає "Інтерфакс-Україна".

"Потерпілому зробили операцію, стан його стабільний. Чекаємо, що лікарі дозволять спілкування з зазначеною особою", – сказав Бех.

За його словами, куля влучила в праву частину грудної клітини через шосте ребро і зачепила артерію, тому поранений втратив багато крові, але лікарям вдалося стабілізувати його стан.

Бех повідомив також, що поліція виявила автомат, з якого могли поранити Безрука.

"Це автомат АКМ з розкладним прикладом. У ньому був 1 патрон і в магазині автомата були ще 23 бойових патрона (калібр 5,45)", – сказав він.

Зараз зброю направлено на експертизу.

Як повідомив Бех, слідство розглядає кілька версій, серед яких замах на умисне вбивство, вчинене у зв'язку з комерційною професійною діяльністю (на потерпілого зареєстровано 4 фірми, пов'язані з охоронною, юридичною діяльністю, а також аграрною сферою).

Друга версія – замах на вбивство через боргові зобов'язання як потерпілого, так і осіб, які були винні гроші йому, замах на вбивство з корисливих мотивів, помсти або через розподіл сфер впливу на аграрному ринку.

Крім того, слідство розглядає версії замаху на вбивство на замовлення і замаху з метою залякування, шантажу, помсти або впливу іншого характеру на людей з оточення Безрука.

За даними слідства, до замаху на бізнесмена за ним велося незаконне стеження.

Також за даними слідства, стріляла одна людина, але у нього були спільники. Поліція не виключає, що вогонь вівся з автомашини, що проїздила повз і вважає, що той, хто стріляв, мав намір саме убити, а не налякати бізнесмена.

"Мета була саме вбивство. Характер пострілів і відстань (близько 56 метрів) давали реальну можливість з використанням автоматичної зброї саме вбити цю людину. Всі постріли були зроблені купчасто, тобто той, хто стріляв, має відповідні навички використання зброї", - сказав Бех.

Як повідомлялося, в Харкові в середу ввечері на виході зі спортивного клубу "Yod" невідомі відкрили вогонь з автоматичної зброї по бізнесменові. Потерпілого з пораненням доставили до лікарні, а в місті ввели оперативний план "Сирена".

Поліція кваліфікувала напад як замах на умисне вбивство.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", поранений - гендиректор юридичної компанії "Легіон" Владислав Безрук.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"