Українська правда

НОВИНИ

Прокуратура підозрює Поклонську в переслідуванні Сенцова
11.10.2018 16:14
Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру "прокурору Республіки Крим" Наталі Поклонській у незаконному позбавленні волі чотирьох українських політв’язнів.

Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру "прокурору Республіки Крим" Наталі Поклонській у незаконному позбавленні волі чотирьох українських політв’язнів.

Про це 11 жовтня повідомляє прес-служба ГПУ.

Зокрема, її підозрюють у незаконному позбавленні волі Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олексія Чирнія, Геннадія Афанасьєва.

У ГПУ повідомляють, що мають достатньо доказів того, що Поклонська організувала переслідування українців, які підтримували суверенітет держави. 

"Особисто взяла участь у судовому засіданні та підтримала клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою Сенцову, Кольченку, Чирнію, Афанасьєву", - зазначили в ГПУ. 

Також підозру підготували заступнику голови Київського районного суду Сімферополя  Денису Діденко, який задовольнив клопотання Поклонської і обрав ці запобіжні заходи.

Повідомлення про підозру у ГПУ склали 10 жовтня. Поклонській за ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) ККУ, а Діденку - за ч. 3 ст. 146 ККУ.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Поклонській інкримінують не лише державну зраду, але й воєнні злочини.

Проти Поклонської розслідуються дві кримінальні справи: про державну зраду та щодо заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

У квітні 2018 року Генпрокуратура завершила досудове розслідуванняпро держзраду Наталії Поклонської, Сергія Аксьонова, Володимира Константинова та інших колишніх чиновників Криму.

Адвокат Поклонської заявив, що подав до Європейського суду з прав людини скаргу про "порушення права на справедливий суд в Україні".

Поклонська, яка раніше працювала в органах прокуратури України, давно має громадянство РФ. Вона була одним з найактивніших прихильників окупації Криму Росією. Навесні 2014 року її призначили "прокурором" окупованого півострова. Поклонська брала активну участь в якості обвинувача у справах проти кримських татар, Меджлісу і проукраїнських активістів.

У 2016 році її обрали до Держдуми РФ від путінської "Єдиної Росії". При цьому Україна не визнала законність проведення цих виборів через голосування в окупованому Криму.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"