Українська правда

НОВИНИ

Конструктори показали ракетний катер, який створять для ВМС України
11.10.2018 14:00
ПрАТ "Завод кузня на Рибальському"розробляє проект нового швидкохідного ракетного катеру під шифром "Лань", який будуть будувати для потреб Військово-морських сил України з українським озброєням.

ПрАТ "Завод кузня на Рибальському" розробляє проект нового швидкохідного ракетного катеру під шифром "Лань", який будуть будувати для потреб Військово-морських сил України з українським озброєням.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Зазначається, що під час Міжнародної спеціалізованої виставки засобів захисту, озброєння, військової та спеціальної техніки, технологій і товарів подвійного використання "Зброя та безпека 2018" в Азербайджані був представлений проект швидкісного ракетного катеру "Веспа".

За даними порталу, він буде прототипом для українського катеру.

Повідомляється, що головний конструктор ПрАТ "Завод кузня на Рибальському" Сергій Білозубенко розказав, що з деякими дрібними відмінностями цей проект під шифром "Лань" будуть будувати для потреб Військово-морських сил України.

Зазначається, що озброєння буде вітчизняного виробництва.

Зокрема проектом передбачено встановлення: 8 протикорабельних ракет ПКР Нептун (Укр), ЗРК Арбалет-К (Укр), 16 переносних ЗРК Ігла, артилерійські установки 76 мм АК-176, дві артилерійські установки АК-630М, два кулемети 12,7 мм, радар Morena Delta-3D та систему керування вогнем Protazan-K, Spys-K.

За даними видання, катер матиме стандартну водотоннажність у 550 тонн, та повну у 640 тонн, довжина його складе 64,46 метрів, а ширина - 9,6 метрів.

Щодо максимальної швидкості, то вона складе 40 вузлів, дальність плавання на економічній швидкості: 2300 миль, та матиме місце для екіпажу у 38 (+6) осіб.

У виданні додають, що протикорабельна ракета Нептун розробляється Конструкторським бюро "Луч" у кооперації з іншими вітчизняними підприємствами оборонно-промислового комплексу та нещодавно успішно пройшла один з етапів випробувань, які проводились на півдні Одеської області.

Закласти перший корпус цього катеру планують до кінця цього року.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"